10 år efter: Her er planerne for Jagtvej 69

Projektgruppen Vendepunktet, der driver natherberg for hjemløse, har planer for tidligere ungdomshus-grund.

I ti år har grunden på Jagtvej 69 stået tom efter nedrivningen af Ungdomshuset i 2007.

Men nu er den private initiativgruppe Vendepunktet langt fremme med planer for den landskendte adresse på Nørrebro i København.

Det skriver TV2 Lorry og Politiken.

Planerne går ud på at etablere containere på grunden, hvor især unge hjemløse kan få en dagligdag og hjælp til at komme videre med livet, lyder det.

Containerlandsbyen skal være drevet som et nonprofit-projekt med værksteder, grøntsagsdyrkning, café og andre aktiviteter med inddragelse af lokalsamfundet på Nørrebro.

Desuden skal containerne indeholde studierum, der skal bidrage til, at brugerne af stedet efteruddanner sig eller vender tilbage til den profession, de kom fra.

- Vi vil skrive en ny historie på stedet. Og der er brug for nytænkning, for hjemløsheden er stigende, især blandt unge, siger Bjarne Ove Nielsen, direktør i Vendepunktet, til Politiken.

Planen er i første omgang, at de hjemløse skal aktiveres ved at lave æblemost i et mosteri, der bliver etableret på stedet, skriver TV2 Lorry.

Bjarne Ove Nielsen forventer, at finansieringen af containerlandsbyen snart kommer på plads, og at mosteriet vil være en realitet i sensommeren 2017.

Hverken tilladelserne eller finansieringen til projektet er helt på plads endnu.

Ejeren af grunden, Carsten Houtved fra rådgivnings- og udviklingsvirksomheden Procasa, stiller i en årrække grunden gratis til rådighed for det nye projekt.

82 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere