10 geniale pranks - sådan bliver du kongen af kontoret

Der findes et utal af måder, du kan gøre arbejdstiden lidt sjovere på. Her er 10 pranks, der løfter humøret på kontoret

Det tager lang tid, men er det værd, når kollegaen ser sin bil dækket af Post-Its. Foto: Wikimedia commons/InPhonic
Det tager lang tid, men er det værd, når kollegaen ser sin bil dækket af Post-Its. Foto: Wikimedia commons/InPhonic
Følg Samfund

Otte timer om dagen, fem dage om ugen.

Tiden kan hurtig blive lang på jobbet, og selv om du kan skifte mellem både at stå op og sidde ned ved dit hæve-/sænkebord, så skal der nogle gange mere til, før tiden flyver af sted, og jobbet føles som en leg.

Men så er det jo godt, at du kan lave lidt sjov med dine kollegaer og samtidig løfte stemningen på kontoret.

Her er således 10 forslag til, hvordan du kan pranke dine kollegaer - i det gode humørs tjeneste.

Den onde screensaver
Når din kollega lige er væk fra pinden i ét minut, kan du hurtigt nå denne lille spøg, der vil sætte de flestes tålmodighed på prøve. På din kollegas computer skal du gå ind på http://fakeupdate.net/ og vælge et af ikonerne i højre side af skærmen. Ikonerne er links til sider, der ligner en opdatering til computeren til forveksling. En opdatering, der aldrig slutter. Husk at trykke F11 for stor skærm, når du har valgt den ønskede snyde-opdatering. Når din kollega højrøstet begynder at brokke sig, kan du overveje at gå til bekendelse.


Kærnemælk i kaffemaskinen
Denne prank kræver ikke så megen forklaring - blot samvittigheden til rent faktisk at medbringe en liter kærnemælk og bytte den ud med minimælken i kontorets vidunder af en kaffemaskine. Sæt dig godt tilrette og nyd øjeblikket, hvor din kollega sætter læberne til koppen og får en sur overraskelse. Er jeres mælk ikke skjult bag en låge som i kaffemaskinen herunder, kan du bare hælde kærnemælken over i den eksisterende mælkebeholder.
Kærnemælk i kaffen. Foto: Rasmus Barud Thomsen
Kærnemælk i kaffen. Foto: Rasmus Barud Thomsen

Byt rundt på musen
Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken, når du vil lave lave sjov med kollegaerne. Sidder folk skærm mod skærm, kan du nemt og hurtigt bytte rundt på musene mellem computerne - både når de sidder i stik eller er trådløse. Eksempelvis i en frokostpause, hvor folk er tilbage nogenlunde samtidigt. Først virker musen ikke, så fiser den rundt, uden man forstår hvorfor. Det er plat, ja, men også sjovt og ganske harmløst.

Post-it's - Masser af Post-it's
Du har måske gjort det i det små - sat et par farvede lapper på kollegaens skærm eller stol. I så fald har du taget de første spæde skridt ud i den ædle kunst at gå 'Post-it amok'. Herunder er det en bil, der er blevet dekoreret fra dæk til antenne i farvestrålende lapper. Det er en kunstart, der tager tid, men som også er ganske smuk, når den udføres rigtigt. Og kun fantasien og din kollegas humor-tærskel sætter grænser for opfindsomheden.
Foto: Wikimedia commons/InPhonic
Foto: Wikimedia commons/InPhonic

Karse i keyboardet
Denne joke er i den lidt grovere ende, i hvert fald hvis I har en striks IT-ansvarlig, der holder nøje regnskab med forbruget af hardware. For keyboardet virker muligvis ikke efter denne omgang. Men sjovt er det, og udover karsefrø, et par totter vat presset mellem tasterne og lidt vand, kræver det blot en weekend i nærheden af et vindue med lys for at omdanne kollegaens tastatur til et karsebed.

Karse i keyboardet. Smager godt på æggemaden. Foto: Wikimedia Commons
Karse i keyboardet. Smager godt på æggemaden. Foto: Wikimedia Commons

BÅÅÅÅT
Mange folk er dårlige til at indstille deres kontorstol rigtigt. Det kræver blot nogle små justeringer, og det kan du jo anbefale din kollega at gøre. Særligt hvis du i forvejen har kørt sædet op til maks højde og tapet et tågehorn under vedkommendes stol. Når stolen sættes ned, trykkes hornet i bund, og kontoret får et chok.
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Vend skærmen på siden eller hovedet
Når din kollega er væk fra skærmen et kort øjeblik, trykker du "Alt Gr tasten" ned samtidigt med, at du trykker på piletasterne. Trykker du piletast op, vendes skærmen på hovedet, og trykker du til siden, vendes skærmen sidelæns. Det virker ikke på alle computere, men måske er du heldig, at det virker på din kollegas. Ellers så prøv samme trick, men hvor du holder Ctrl og Alt ned sammen med piletasterne.

                            
Løse stik driller
Når din kollega er gået hjem eller endnu ikke er mødt, bruger du et kort minut på at løsne alle computerstik så meget, at de akkurat ikke falder ud. I løbet af dagen vil selv de mindste rystelser få mus, skærm og høretelefoner til at falde ud. Det lyder måske ikke så sjovt, men det er det, særligt når du har siddet og ventet på det ske i fem timer.

Pakket ind i folie

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Det tager ca. 20 min. at pakke en gennemsnits kontorplads fuldstændigt ind i folie. Men resultatet er både smukt og mindeværdigt, særligt hvis der absolut ingen anledning er til det. Du kan dog vælge at gøre det på din kollegas fødselsdag, så er både du og og kollegaen også bedre undskyldt for at bruge yderligere 20 min. på at pakke kontorpladsen ud igen.

Musen virker ikke!
Jo, den gør. Der er bare sat et lille styk tape over laseren i bunden, så musen ikke ved, den bliver bevæget. Men hold da op, hvor kan det være irriterende, og derfor er denne nemme og uskyldige prank ganske sjov.
Her kan man se musen med et lille stykke tape over laseren. Foto: Rasmus Barud Thomsen
Her kan man se musen med et lille stykke tape over laseren. Foto: Rasmus Barud Thomsen

Den kræver blot et lille styk tape og en kollega, der lige er ude og hente en kop kaffe med kærnemælk.

AJ Produkter er leverandør af møbler og inventar til kontor, skole, lager og industri.

Familievirksomheden blev grundlagt i Hyltebruk i 1975 og er i dag repræsenteret i 19 europæiske lande. Vores kombination af mere end 15.000 kvalitetsprodukter, eget design samt egen produktion giver os mulighed for at tilbyde smarte løsninger til lige netop din arbejdsplads.

Vi har vores egne in-house designere, og hver gang de formgiver nyt inventar, har de altid effektivitet, fleksibilitet, ergonomi og holdbarhed i fokus. Når vi sælger reoler, borde og stole, er det ikke kun møbler, vores kunder køber af os, de køber et flottere kontor, et mere praktisk lager og ergonomiske arbejdspladser.

ajprodukter.dk har vi blandt andet vores blog, hvor du finder mange interessante artikler, der giver dig inspiration og viden. Her kan du få masser af tips og tricks til, hvordan du f.eks. kan få et bedre arbejdsmiljø med mere ergonomi ind i hverdagen.


Artiklen er sponseret af AJ kontorartikler, der sætter fokus på at optimere din arbejdsdag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT