10.000 falske demokrater er blevet slettet fra Twitter

Det sociale medie Twitter har grebet ind over for organiseret forsøg på at holde amerikanske vælgere hjemme.

Følg Samfund

Twitter har slettet mere end 10.000 automatiserede konti, som det sociale medie siger var etableret med henblik på at afskrække amerikanske vælgere fra at stemme ved midtvejsvalget i næste uge.

Beskederne så ud til at være blevet sendt af medlemmer af Det Demokratiske Parti. Partiet henvendte sig selv til Twitter og gjorde opmærksom på, at beskederne ikke kom fra dem.

- Vi har taget affære over for relevante konti og aktiviteter på Twitter, siger en talsmand for det sociale medie i en e-mail.

De falske opslag og konti er blevet fjernet i slutningen af september og begyndelsen af oktober.

Der er tale om et relativt begrænset antal konti. I forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i 2016 slettede Twitter flere millioner konti, som ifølge selskabet var blevet brugt til misinformation om valget.

Men fjernelsen af de automatiske konti er en sejr for Demokraternes kampagnekomité i Kongressen, DCCC. Det er en gruppe i partiet, som støtter demokrater, der kæmper for en plads i Repræsentanternes Hus.

Kampagnekomitéen indledte sidste år en overvågning af automatiserede konti.

Det skete som en reaktion på partiets manglende evne til at reagere på millioner af negative og falske Twitter-konti og andre sociale medieplatforme under præsidentvalgkampen i 2016, da Hillary Clinton tabte til Trump.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind