10.000 passagerer påvirket af lufthavns-kaos

Lufthavnsvagterne er tilbage på arbejde efter en arbejdsnedlæggelse, der har lammet Københavns Lufthavn omkring tre timer onsdag morgen

Køen til sikkerhedskrontrollen Terminal 2 strækte sig helt ud over i Terminal 3 - se med her. Producer/fotograf: Lasse Brøndal/Jonas Olufson.

Securitypersonalet i Københavns Lufthavn har genoptaget arbejdet efter en arbejdsnedlæggelse, som har varet godt tre timer onsdag morgen.

- Vi genoptager arbejdet, og der pågår lokale drøftelser med ledelsen. Vi håber, at der kan findes en god løsning, siger faglig sekretær Ulla Thygesen fra Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening til Ekstra Bladet.

En bruger har sendt Ekstra Bladet denne video af køen foran security, der viser kø-kaosset.

Lufthavnen forventer at have en normal drift inden klokken 11.

- Der vil fortsat være lange køer og forsinkelser i flere timer frem, siger Lars Lemche, der er talsperson for Lufthavnen.

Lars Lemche kan oplyse, at 10.000 passagerer er blevet påvirket af arbejdsnedlæggelsen. Der har været 33 afgange med forsinkelser på mere end 15 minutter.

Der er i gennemsnit tale om forsinkelser på 40 minutter. De største forsinkelser er dog op til to timer.

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix Samfund Passagerer fortrøstningsfulde

Privatfoto Samfund Passagerer skal selv betale for at have misset fly i Kastrup

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Skyldes fyringer
Arbejdsnedlæggelsen skyldtes ifølge Ulla Thygesen, at 12 ansatte er blevet fyret 'på usagligt grundlag'.

- Man har valgt at opsige 12 medarbejdere med 20-30 års anciennitet og få år tilbage på arbejdsmarkedet for efterfølgende at ansætte nye medarbejdere i deres stillinger, siger hun.

Kort før klokken ti lød meldingen fra lufthavnen, at man opfordrede security-personalet til at tage dialogen.

- Vi ønsker at tage dialogen gennem de faglige systemer og opfordrer personalet til omgående at gå i arbejde igen, sagde en presseansvarlig.

Et spor åbent
I løbet af de tre timer, arbejdsnedlæggelsen stod på, var der på et tidspunkt kun et enkelt spor åbent.

- Normalt har vi et tocifret antal spor åbne, når der er travlt, så det kan godt tage lang tid at komme igennem. Der er også lange køer og lange ventetider i øjeblikket, lød det fra lufthavnens presseansvarlige.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Lang kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn onsdag morgen skyldes arbejdsnedlæggelse blandt securitypersonalet. Foto: Privatfoto
Lang kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn onsdag morgen skyldes arbejdsnedlæggelse blandt securitypersonalet. Foto: Privatfoto

Én af de passagerer, som onsdag morgen stod i den lange kø til security, er Tom Maxmølris. Han var på vej på ferie med sin familie, og de ankom omkring klokken 7, lige inden security lukkede ned.

- Lige nu er der tre spor åbne, og der er kø helt ned til ankomstterminalen, sagde han til Ekstra Bladet.

Han og familien var, da Ekstra Bladet talte med ham, nogle af de første, der så ud til at komme igennem efter halvanden times ventetid.

En anden passager Lars Bo stod klokken 8.45 i køen i ankomstterminalen, hvor han allerede havde ventet en time med familien.

- Vi kan ikke rigtig få nogle informationer, men stemningen er som sådan rolig og afventende. Det eneste, der er lidt irriterende, er, at vi står så tæt, sagde han til Ekstra Bladet.

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto

Opdateres ...

424 kommentarer
Vis kommentarer