100-år-gammel flaskepost dukker op i Tyskland

En tysk kvinde har fundet et over 100 år gammel brev i en flaske på en strand

Her kan du se det postkort, som Marianne Winkler fandt i en flaske.
Her kan du se det postkort, som Marianne Winkler fandt i en flaske.

For over 100 år siden smed den britiske videnskabsmand George Parker Bidder over 1020 glasflasker i havet i et forsøg på at lure, hvordan vandstrømmene hang sammen i verdenshavene.

100 år senere er en af flaskerne dukket op på stranden ved den tyske ø Amrum. Måske er der endda tale om en rekordgammel flaske, det skriver CNN.

Det var tyskeren Marianne Winkler, der fandt flasken og sendte den tilbage til den britiske marinbiologiske forening, som der stod i brevet, at man skulle gøre.

De gode folk i den britiske forening var noget overrasket over at se brevet. Men da de så, at det var George Parker Bidder, der stod som afsender, begyndte det hele at flaske sig.

En hurtig søgning i foreningens arkiver afslørede, at Bidder havde smidt flaskerne i haven i starten af 1900-tallet, da han forsøgte at studere vandmasserne på kloden.

- Det var meget spændende at modtage et postkort med George Parker Bidders navn på. Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger gruppens kommunikationschef Guy Baker.

Selvom mange af flaskerne ifølge Bidders noter blev fundet, da han selv levede, ofte af fiskere, skulle der fortsat være 400 flasker, der aldrig er kommet tilbage.

Postkortet har instruktioner på engelsk, hollandsk og tysk, og beder finderen af flasken sende postkortet tilbage til foreningen.

Winkler og hendes mand måtte knuse flasken, da låget ikke ville komme af. De tog selvfølgelig et billede af den intakte flaske først.

I postkortet står der videre, at der er en engelsk shilling i findeløn. Derfor sendte den britiske marinbiologiske forening naturligvis en shilling i gaveæske med et takkebrev til Marianne Winkler. Der er tale om en mønt, som blev udfaset i 1971.

Nu vil foreningen finde ud af, om der er tale om en verdensrekord for den ældste flaskepost.

Den nuværende rekord står til 99 år og 43 dage.

26 kommentarer
Vis kommentarer