100 personer døde af ulovligt alkohol i Indien

100 personer omkommer i Indiens mest dødelige alkoholforgiftning siden 2011

Advarsel: Stærke billeder. Video: AP

Mere end 100 personer er døde i to indiske delstater, efter at de har drukket illegalt fremstillet alkohol. Politiet og medierne fortæller mandag, at det er den værste alkoholforgiftning i flere år.

Mavesmerter og åndedrætsproblemer var symptomer, som de omkomne ifølge pårørende og myndigheder klagede over efter at have drukket alkoholen.

- Han klagede over mavesmerter, så jeg bragte ham til hospitalet for at få en indsprøjtning, sådan fortæller Hira Lal, der er kone til et af ofrene, til det asiatiske nyhedsbureau ANI ifølge Reuters.

- Han fik det bedre og sov, efter at han kom hjem. Men smerterne vendte tilbage, så vi bragte ham til hospitalet igen, hvor de indlagde ham, fortsætter hun.

De omkomne befandt sig i Haridwar i delstaten Uttarkhand og to distrikter i nabodelstaten Uttar Pradesh.

- Det totale antal ofre i Haridwar er 36, og lige nu er 18 mennesker under behandling, fortæller senior politiinspektør i Haridwar Janmaijai Prabhakar.

Myndighederne i Uttar Pradesh kunne mandag ikke udtale sig om det sidste nye i sagen.

Men ifølge de indiske nyhedsaviser Indian Express og Times of India er minimum 69 mennesker døde som følge af alkoholforgiftning i delstaten.

Politiet har anholdt fire personer i forbindelse med dødsfaldene.

Død som følge af alkohol, der er ulovligt produceret, forekommer jævnligt i Indien. Det skyldes, at mange indere ikke har råd til at købe godkendt alkohol og derfor køber alkohol uden varemærkning.

Alkoholforgiftningen er den mest dødelige siden 2011, hvor en lignende sag dræbte 172 mennesker i Vestbengal.

3 kommentarer
Vis kommentarer