Annonce:
Annonce:

100.000 britiske finansjob er i fare med brexit

Med Storbritanniens farvel til EU kan London miste sin status som mellemmand i enorm euro-handel

Annonce:
Følg Samfund

EU-parlamentarikere puster nu nyt liv i en gammel sag om, hvorvidt britiske clearinghuse skal kunne håndtere transaktioner i euro.

Det er en sag, der i værste fald kan koste Londons finansverden op mod 100.000 job, når Storbritannien forlader EU. Det skriver The Guardian ifølge Ritzau Finans.

Clearinghuse agerer mellemmænd mellem to handlere. De påtager sig ansvaret, hvis den ene handler ikke kan leve op til sine forpligtigelser, mod et gebyr.

Der bliver ifølge avisen Telegraph "clearet" handler af finansielle instrumenter for 269 milliarder euro, 2000 milliarder kroner, hver dag i London.

Manfred Weber, der leder centrum-højre-gruppen i Europa-Parlamentet, udtalte tirsdag, at clearinghuse i London ikke kan stå for transaktionerne, når Storbritannien forlader EU.

Weber tilhører samme gruppe som både den tyske kansler Angela Merkel og formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker.

Annonce:

- EU-borgere bestemmer over deres egne penge. Når Storbritannien forlader EU, er det ikke tænkeligt, at hele euroforretningen håndteres i London.

- Det er et eksternt sted, det er ikke et EU-sted længere. Euro-forretningen skal håndteres på EU-jord, sagde Manfred Weber tirsdag ved en pressekonference i Strasbourg.

Tidligere har Xavier Rolet, formand for London Stock Exchange, advaret mod, at mindst 100.000 job i Londons finansielle centrum kan gå tabt, hvis clearinghusene mister muligheden for at håndtere transaktioner i euro.

London håndterer omkring 75 procent af alle handler denomineret i euro.

Emnet har været betændt, og ECB har uden held tidligere forsøgt at kræve, at clearinghuse, der håndterer handler i euro, var baseret i eurozonen.

Men brexit kan medføre en endelig afgørelse, der vil flytte forretningen til det kontinentale Europa.

- Vi er nødt til at finde en måde at arbejde sammen på, men vi har en klar interesse, da steder som Amsterdam, Paris, Dublin og Frankfurt vil vinde, hvis London taber, sagde Manfred Weber ifølge The Guardian.

Samlet kan jobtabet bliver på over 200.000 arbejdspladser, hvis man regner afledte job med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: