Annonce:
Annonce:

100.000 danskere kan få spærret kortet: Den største sag nogensinde

Ifølge Nets er der tale om den største sag af sin slags nogensinde, da de onsdag anbefalede banker at spærre 100.000 danske kreditkort

(Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento)
(Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento)
Annonce:
Følg Samfund

Aldrig før har Nets anbefalet danske banker at spærre så mange betalingskort, som de gjorde onsdag formiddag. Det fortæller presserådgiver hos Nets Nevena Duric til Ekstra Bladet.

- Vi har ikke tidligere været ude med en anbefaling med så stort et antal af kort, der skal spærres. Det er bare vigtigt at sige, at det ikke er kort, som er blevet misbrugt, siger Nevena Duric.

Ikke ligeglade
Anbefalingen kommer, efter Nets de seneste uger har kunnet konstatere et stigende misbrug af danske betalingskort i både danske og udenlandske internetforretninger. Ifølge Nets er kilden til denne svindel en udenlandsk internetforretning, og at en større mængde kortoplysninger er havnet i forkerte hænder.

Nu skal bankerne beslutte, om de vil følge Nets anbefaling, og der er ikke noget, der tyder på, at de ikke vil det i denne sag, lyder det fra Nets.

Annonce:

- De er bestemt ikke ligeglade. De plejer at følge vores anbefalinger. Det er jo noget, som sparer dem selv og forbrugerne en masse penge og gener, siger Nevena Duric.

Kæmpe svindelsag: 100.000 danskere kan få spærret kortet

Hvis uheldet er ude
Danskerne skal som udgangspunkt ikke gøre noget aktivt i forbindelse med sagen. Det handler om at være opmærksom, hvis uheldet skulle være ude.

- Man skal forholde sig helt i ro. Man skal ikke foretage sig noget. Du vil blive kontaktet af din bank, hvis dit kort skal udskiftes. Så der er ingen grund til at gøre noget. Det er sådan set bare en orientering om, at nu kommer der en større kortudskiftning. 

- Nogle forbrugere vil måske opleve, at deres kort vil blive spærret, før de får noget at vide af banken. Men det er, fordi det er helt op til den enkelte bank, hvordan de håndterer kortudskiftninger, siger presserådgiveren.

Lænsede kreditkort: To mænd dømt for omfattende snyd med Mobilepay

Annonce:

Stigende tendens
De it-kriminelle, som forsøger at skaffe sig adgang til kreditkortoplysninger på nettet, er svindlere, som blot har fulgt køberne med ud på nettet.

- Danskerne er generelt begyndt at handle mere og mere på nettet. Og fordi vi gør det, kan de it-kriminelle se, at det er noget de vil have en del af. Man kan sige, at det går hånd i hånd: Jo mere vi omstiller vores hånd til nettet, jo mere vil de kriminelle gå efter at få en bid af den kage.

Nets spærrer dagligt kort, som falder for overvågningssystemer, som tjenesten investerer i for at minimere svindel.

- Man kan sige, at der bliver gjort rigtig, rigtig meget på sikkerhedssiden for danskerne. Og de er samtidig godt stillede i forhold til at få dækket eventuelle tab i forhold til den danske lovgivning, siger Nevena Duric.

- Der er ingen grund til at ændre på sine vaner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: