1004 personer registreret smittet

Smitten har ligget stabilt den seneste måned, og mere end 60 procent af befolkningen er nu færdigvaccineret

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne

Så langt er vi med coronavaccinationerne.

- Vi er i en meget stabil fase af epidemien. Smittetallet har været stort set konstant i et langt stykke tid, siger Troels Petersen, lektor i partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet og medlem af Statens Serum Instituts ekspertudvalg for covid-19.

Ifølge Troels Petersen vil det være forventeligt, at vi med en lille smule mere aktivitet i samfundet får en langsom stigning i antallet af coronasmittede.

- Det vil ikke få nogen væsentlig betydning for antallet på hospitalerne. Jeg vil tro, at det er de yngre generationer, der ikke er vaccineret, som kommer til at bære den væsentligste del af epidemien, siger han.

Der er det seneste døgn registreret 1004 smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er det højeste antal smittetilfælde i halvanden uge, men generelt set har smitten været stabil i løbet af sommerferien.

Over den seneste måned har der i gennemsnit været 863 smittetilfælde om dagen.

På landets hospitaler er status tirsdag, at der er 85 indlagte med coronavirus. Det er en stigning på to over det seneste døgn.

Vaccinationerne fortsætter også med at skride frem, og der er det seneste døgn givet knap 65.000 vaccinestik.

Danmark har tirsdag krydset en mindre milepæl, da mere end 60 procent af befolkningen nu er færdigvaccineret.

Der er registreret to coronarelaterede dødsfald det seneste døgn. Dermed er 2554 døde med virusset det seneste halvandet år.