104-årig vil have aktiv dødshjælp: Jeg fortryder at jeg har levet så længe

Den kendte australske videnskabsmand rejser hele vejen til Schweiz for at dø på en klinik for aktiv dødshjælp - han har kun 7 dage tilbage af sit liv

Den 104-årige kendte australske videnskabsmand David Goodall har kun 7 dage tilbage at leve i. Han har nemlig besluttet sig til at få aktiv dødshjælp på en klinik i Schweiz, og det er allerede besluttet, at han skal trække sit sidste åndedrag i dette liv den 10. maj. Den 104-årige, der rejser hele vejen til Schweiz for at dø, fortryder i øvrigt dybt, at han har levet så længe.

Det skriver flere medier heriblandt CNN og Daily Mail. 

Botanikeren og økologen David Goodall er allerede rejst mod Life Circle-klinikken i Basel, og han er under den sidste rejse i sit liv ledsaget af en sygeplejerske fra aktiv-dødshjælp-organisationen 'Exit International'.

Da han i onsdags i sidste uge tog et fly fra Perth i Australien mod Europa, tog han en hjertegribende afsked med sit voksne barnebarn. Han sad på knæ på gulvet og holdt sin farfar i hænderne, mens de sagde et sidste farvel til hinanden.

Til det australske medie 9 News fortalte David Goodall følgende om afskeden med sin familie:

- Jeg har noget af min familie her. Min datter Karen og tre børnebørn. Jeg er meget glad for, at de er her for at sige farvel, forklarede David Goodall.

David Goodall siger her et gribende farvel til sit barnebarn i lufthavnen i Perth i Australien.(Foto: Ritzau/Scanpix)
David Goodall siger her et gribende farvel til sit barnebarn i lufthavnen i Perth i Australien.(Foto: Ritzau/Scanpix)
 

Da David Goodall fyldte 104 for en måned siden den 4. april pustede han lysene ud i sin fødselsdagslagkage:

- Hvis jeg kun havde et fødselsdags-ønske, så ville det være at dø. Jeg er ikke lykkelig. Jeg vil dø. Og det er ikke særlig sørgeligt. Det, der er sørgeligt, er, at jeg bliver forhindret i at dø, lød det fra David Goodall til tv-stationen ABC med henvisning til, at det er ulovligt for ham at søge aktiv dødshjælp i Australien. Og at han dermed er tvunget til rejse til et fjernt land for at dø.

David får her en australsk orden i 2016. (Foto: GoFundMe)
David får her en australsk orden i 2016. (Foto: GoFundMe)
 

Goodal forklarede også ABC, at han under alle omstændigheder ikke har så lang tid tilbage af sit liv på grund af sin fremskredne alder.

- Selv om jeg måske teknisk er ved godt helbred, så er min fysik og min livskvalitet på vej ned ad bakke. Der er vel ingen grund til, at mit helbred skal blive værre og værre og gøre mig ulykkelig.

- Hvis nogen har lyst til at dræbe sig selv, er det i orden for mig. Jeg mener ikke, at det er noget, som andre mennesker skal blande sig i. 

I første omgang rejser den 104-årige David Goodall til Frankrig, hvor han skal sige farvel til noget andet familie, inden han den 10. maj siger endeligt farvel til denne verden.

Den 104-årige David skal i øvrigt rejse på 1. klasse i flyet til Europa. Hele hans rejse er nemlig betalt via en indsamling på GoFundMe.

Her er David som 103-årig fløjet ud for at se til en kvægfarm i Australien. (Foto: GoFundMe)
Her er David som 103-årig fløjet ud for at se til en kvægfarm i Australien. (Foto: GoFundMe)
 

David sidder her på ladet af en traktor. (Foto: GoFundMe)
David sidder her på ladet af en traktor. (Foto: GoFundMe)
 

En ung udgave af David Goodall. (foto: GoFundMe)
En ung udgave af David Goodall. (foto: GoFundMe)
 

 

 

 

 

1 af 6 David Goodall siger her et gribende farvel til sit barnebarn i lufthavnen i Perth i Australien.(Foto: Ritzau/Scanpix)
2 af 6 David får her en australsk orden i 2016. (Foto: GoFundMe)
3 af 6 Her er David som 103-årig fløjet ud for at se til en kvægfarm i Australien. (Foto: GoFundMe)
4 af 6 David sidder her på ladet af en traktor. (Foto: GoFundMe)
5 af 6 En ung udgave af David Goodall. (foto: GoFundMe)
6 af 6 
37 kommentarer
Vis kommentarer