107 år gammel butik ramt af butiksdød i købstad: Stækket af storcenter

I sidste uge blev der meldt om butiksdød i Randers. Nu må endnu en butik lukke og i stedet fokusere på storcenteret i byen

Det står efterhånden sløjt til med handelslivet i Randers midtby. Her ses Torvegade i 2008. Foto: Jesper Nørgaard Sørensen
Det står efterhånden sløjt til med handelslivet i Randers midtby. Her ses Torvegade i 2008. Foto: Jesper Nørgaard Sørensen
Følg Samfund

Siden 1911 har der ligget en herretøjsbutik på Sankt Mortens Gade i Randers Midtby, men det er nu slut.

Det skriver Randers Amtsavis.

Inden januar 2019 lukker butikken, og derfor er der lige nu ophørsudsalg. Ifølge indehaver Henrik Ibsen har de nu valgt at fokusere på deres butik i Randers Storcenter.

- Udviklingen i Randers Midtby har imidlertid ikke levet op til de forventninger, jeg tidligere har haft. Jeg ønsker kun alt godt for det centrale Randers og for de butikker, som er der. Blot har salget for mig ikke været tilfredsstillende, siger Henrik Ibsen til Randers Amtsavis.

Samtidig fortæller han, at ingen bliver fyret, fordi der blot er tale om en endnu større satsning på deres butik i storcenteret.

Her bliver butikken Mr lagt i forlængelse af herretøjsbutikken EHM og børnetøjsbutikken Cool, som Henrik Ibsen også ejer.

Den første herretøjsbutik på Sankt Mortens Gade åbnede i 1911 under navnet Engelsk Herremagasin. Den skiftede navn til EHM og senere Mr.

Jysk købstad ramt af butiksdød: - Vi ser en by, der bløder

Ramt af butiksdød
Tidligere kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at Randers er blevet ramt af en stribe af butikslukninger.

Mange tomme butikker i Randers midtby står nu efterladt med et til leje-skilt i vinduerne.

- Man bliver lidt ked af det, fordi man kan se, at ens by dør ud. Alting bliver flyttet udenfor, og det er ikke der, det skal være. Det skal være herinde, siger Kitty Bach fra Randers til TV2 ØSTJYLLAND.

På 20 år er omsætningen i midtbyen faldet med 800 millioner kroner. Til gengæld er den steget med 700 millioner i storcenteret.

Også medlem af udviklingsvalget Mogens Nyholm (R) blander sig i debatten.

- Købstæder med en midtby er stærkere handelsbyer end købstæder, hvis midtby en dag forsvinder. Vi må sige, at det desværre visner hernede. Så jeg er ked af det, når jeg ser alle de butikker, der er lukket, siger han.

Vilde planer godkendt: Kæmpe shoppingcenter bliver endnu større

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind