11-årig smurte sig ind i blod for at bortlede skoleskyder i Texas

En elev, der overlevede skoleskyderi i Texas, er så traumatiseret, at hun ikke længere tør tale med mænd

Sagen Kort: Skoleskyder dræber adskillige børn og voksne på skole i Uvalde
Følg Samfund

I et af de første udsagn fra en elev, der overlevede skoleskyderi i Texas, fortæller en 11-årig pige til det amerikanske medie CNN, at hun smurte sig ind i blod fra en død klassekammerat i et forsøg på at bortlede drabsmandens opmærksomhed.

19 elever og to lærere blev dræbt i skyderiet tirsdag på Robb Elementary School i byen Uvalde i det sydlige Texas.

Den mistænkte gerningsperson - en 18-årig mand - blev dræbt af politiet.

Ifølge den 11-årige Miah Cerrillo havde hendes klasse netop afsluttet en undervisningstime, da de to lærere i lokalet fik besked om, at en bevæbnet mand befandt sig i bygningen.

En lærer forsøgte at låse døren, men den bevæbnede mand skød en rude i stykker og kom ind i lokalet. Han fik øjenkontakt med en lærer, sagde 'godnat' og skød derefter kvinden, fortæller eleven.

Derefter skød han den anden lærer og mange af Miahs skolekammerater.

Kugler fløj forbi hende, og hun blev ramt af fragmenter i sine skuldre og i hovedet. Hun blev senere behandlet på et hospital og udskrevet.

Den bevæbnede mand gik derefter ind i et tilstødende undervisningslokale. Miah Cerrillo fortæller, at hun hørte skrig og lyden af skud.

Da lyden af skud ophørte, begyndte drabsmanden at spille høj musik. Miah Cerrillo beskriver det som 'trist' musik.

Hun lykkedes sammen med en ven at få fat i en af de døde læreres mobiltelefon og ringede til alarmcentralen, hvor hun fortalte personen i den anden ende: 'Vil I godt komme. Vi er i problemer'.

Hun var samtidig rædselsslagen for, at drabsmanden ville komme tilbage til hendes klasseværelse for at dræbe hende og de få øvrige overlevende.

Derfor dyppede hun sin hånd i blodet fra en klassekammerat, der lå død ved siden af hende, og smurte sig ind i blodet for at se ud som om, at hun også var dræbt.

Ifølge CNN er Miah Cerrillo så traumatiseret af den grufulde hændelse, hun var vidne til, at hun ikke længere tør tale med mænd. Hun fortæller også til tv-stationen, at klumper af hendes hår er begyndt at falde ud.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind