Annoncørbetalt indhold | Hvad er Annoncørbetalt indhold?

11 vilde facts - det anede du ikke om danskernes sexvaner

Hvor ofte, hvor længe og er det med eller uden kondom? Her kan du blive klogere på danskernes sexvaner De fleste mennesker elsker at dyrke sex, og der er da også ret godt gang i danskernes sexliv, som du kan læse længere nede i denne artikel. Her kan du også blive klogere på, om du holder dig inden for normen, når det gælder brug af kondom, hvor ofte du dyrker sex, og hvor tilfreds du er med din partner. Artiklen er sponseret af det nordiske kondomfirma, RFSU, der har fokus på, at kondomet faktisk giver ekstra seksuel frihed

 

1. De unge knalder mest

Når det handler om, hvem der har mest gang i sexlivet, tager de unge under 20 år førstepladsen. Median hyppigheden viser ifølge en stor undersøgelse, at de unge har haft sex syv gange inden for de sidste fire uger. Tallet for de 21-29-årige er fem i samme periode, mens tallet derefter falder til fire for de 30-69-årige.

Du kan se mange flere film fra RFSU´s kampagne her.

2. Vi glemmer kondomet

Danskerne er sløve til at huske kondomet. Sammenlignet med resten af Norden er vi nemlig de dårligste til at huske gummi første gang, vi er sammen med en ny partner. Faktisk er det kun hver fjerde dansker, der bruger kondom, når de første gang har sex med en ny partner, og det er særligt de unge under 36 år, der har sværest ved at huske gummiet.

3. Danske kvinder snyder i sengen

Danske kvinder faker i stor stil deres orgasmer. Undersøgelser viser, at danske kvinder ligger i top i Norden, når det gælder falske orgasmer. Hele 56 procent oplyser nemlig, at de har snydt deres partner, hvilket er højere end i de andre nordiske lande.

4. Gang i de ældre

Det er ikke kun de unge, der har et aktivt sexliv. De ældre kan også være med, det viser en stor undersøgelse, der afslører at 89 procent af de danske mænd i alderen 60-75 år er seksuelt aktive, mens tallet hos kvinder i samme aldersgruppe er 78,4 procent. Der er med andre ord god grund til at se frem til at blive ældre.

5. Klamydia buldrer frem

Sex er dejligt, men det er ikke så fedt, hvis man får en kønssygdom. Og det sker desværre i stigende grad, og særligt er det klamydia, der spredes i sengen. I 2007 blev der i Danmark registreret 24.000 nye tilfælde af klamydia, og mindre end ti år senere var antallet steget med 10.000 til 34.000. Særligt for folk, der har et skiftende antal sexpartnere, er det en rigtig god ide at passe på sig selv og sin partner. Og det gør man med kondom.

6. Hver fjerde ung får en kønssygdom

Kondom er nemlig den eneste måde at dyrke sikker sex på, men i Danmark tror hele 79 procent af de unge ifølge Sundhedsstyrelsen, at de har en lille, meget lille eller slet ingen risiko for at få en kønssygdom. I så fald tager de grundigt fejl. Hver fjerde dansker får nemlig mindst én kønssygdom, inden de fylder 25 år.

7. Knalder en gang om ugen

Hvor ofte danskerne har sex er meget forskelligt, men ifølge tal fra 2017, så har 63 procent af danskerne haft sex inden for de seneste fire uger. Det mest normale er dog at have sex cirka en gang om ugen.

8. Singler får mindre sex

Det siger måske sig selv, men undersøgelser bekræfter, at danskere i fast parforhold dyrker mere sex end singlerne. For folk i parforhold er det nemlig 76 procent, der har haft sex den seneste måneds tid, mens det for singler blot er 25 procent.

9. Sex i parforholdet

Når danskerne bliver spurgt, om de er tilfredse med forholdet til deres partner, er svaret ’ja’ hos knap 80 procent. Men så går det ellers ned ad bakke,  når det gælder sexlivet. Her er det kun knap halvdelen, der også er tilfredse med den del af parforholdet.

10. Så lang tid har vi sex

500 par verden over har i en anden undersøgelse timet deres samleje, og gennemsnittet for det verdensomspændende knald viser sig at være 5,4 minutter. Det korteste var blot 33 sekunder, mens det længste varede i hele 44 minutter. Så længe I ligger der i mellem, er I altså helt normale.

11. Verdensmestre i sexlegetøj

Danmark er det land i verden, hvorfra der søges mest efter sexlegetøj på verdensplan. Hele 118 gange pr. 1000 internetbrugere søger vi efter det frække legetøj, hvilket placerer os lige foran Sverige, Grønland og USA på de efterfølgende pladser. Det kan tilføjes, at Hobro er den by i Danmark, hvor søgningen oftest omsættes til køb, da det nemlig er her, der bruges flest penge på sexlegetøj pr. indbygger.

#Dearcondom

Kendte personer fra de nordiske lande smider tøjet for en god sag!

Det sker i kampagnen #dearcondom, som er et RFSU initiativ, der
stiller skarpt på kondomet og vores komplicerede forhold til det.

I filmen kan man blandt andet se den norske skuespiller Josefine Pettersen, som
spillede Noora i SKAM og den svenske thaiboxer Sanny Dahlbeck rulle rundt og
boltre sig på en eng. Den danske kropsaktivist Twerk Queen Louise bevæger sensuelt
hofterne på dansegulvet, fotografen og kunstneren Arvida Byström har sex
med to mænd, og sangeren Peg Parnevik finder den hurtige kærlighed midt på
festivalpladsen.

Du kan se filmen øverst i artiklen.

Kilder:
Projektsexus.dk, RFSU, Videnskab.dk, Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen, Søndagsavisen, ncbi.nlm.nih.gov, www.vouchercloud.com

Artiklen er sponseret af RFSU.

Advertisement

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere