12-årig afslørede kontroversiel hemmelighed i kirke: Så blev mikrofonen slukket

Hun blev straks bedt om at forlade talerstolen og sætte sig ned

Pludselig blev mikrofonen slukket, og Savannah blev bedt om at sætte sig ned, da hun offentliggjorde sin hemmelighed. (Privatoptagelser)
Følg Samfund

12-årige Savannah er vokset op som mormon i Utah, USA. Hun er opdraget til at tro på, at et parforhold eller et ægteskab kun kan bestå af en mand og en kvinde. Men for et halvt år siden tog hun en beslutning, der strider imod sin religion.

Hun fortalte nemlig sine forældre, at hun var lesbisk. Det kom ikke som nogen overraskelse for moderen Heather, der havde haft mistanke om det i noget tid.

- Jeg kiggede på hende og sagde 'OK, jeg elsker dig. Jeg vil støtte dig ligegyldigt hvad', fortæller hun til CNN.

Savannah tog sig efterfølgende mod til at sige det til sine venner og familie. Men hun følte også, at hun var nødt til at fortælle det til den kirke, hun tilhører. Kirken har ifølge CNN tidligere offentliggjort, at de tager afstand til ægteskaber mellem homoseksuelle, men det holdt ikke Savannah tilbage fra at fortælle omverden, at hun er til piger.

Slukket mikrofon
Forældrene sørgede for at advare Savannah om, at kirken måske ikke ville være tilfredse med hendes udmelding.

- Vi kom til den konklusion, at vi ikke skulle stoppe hende. Det ville give hende en følelse af, at hun ikke havde lov til at fortælle, eller at der var noget galt med hende, siger moderen Heather til CNN.

Savannah skrev derfor en tale, hun ville holde for menigheden. Da dagen kom, gik hun op på talerstolen og startede med at introducere sig selv, og så begyndte hun at læse op:

- Gud elsker mig, for han elsker alle væsener. Jeg tror på, at han skabte mig sådan her af en årsag. Jeg håber på at finde en partner og at få et godt job. Jeg håber på at blive gift og at få en familie. Jeg ved, at de her drømme er gode og rigtige. Jeg ved, at jeg kan få alle de ting som lesbisk og være glad, fortalte hun i kirken.

Men kort tid efter blev der pludselig slukket for mikronen.

Ifølge CNN er det uklart, hvad der præcis skete, men lederne fra kirken bad med det samme Savannah om at sætte sig tilbage på sin plads.

Familien forlod kirken ganske kort tid efter, hvor Savannah var ulykkelig og græd.

CNN har kontaktet kirken for at undersøge, hvorfor Savannah ikke fik lov til at færdiggøre sin tale, men de er ikke vendt tilbage.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby