12-årig sover i flere måneder ad gangen: Fejrede jul for første gang i fire år

De sidste tre år har 12-årige Connor Prince sovet gennem julen

Connor Prince, 12, har en sjælden søvnsygdom. I år fejrede han jul for første gang i fire år. Foto: Polfoto
Connor Prince, 12, har en sjælden søvnsygdom. I år fejrede han jul for første gang i fire år. Foto: Polfoto

12-årige Connor Prince fra Toton i Nottingham lider af den meget sjældne søvn-lidelse Kleine-Levin syndrom.

Den gør, at han sover omkring tre en halv måned ad gangen, og de sidste tre jule har han sovet ind over familiens fejring af julen. Det skriver britiske Metro.

- De sidste tre år år har været hårde for familien, da vi ikke har kunnet planlægge nogen ferier, siger Connor Princes mor, 44-årige Dana Prince. Hun har opgivet sit arbejde, så hun kan se efter sin søn, som på grund af sin lidelse sover gennem flere måneder af sit liv.

Her nyder Connor Prince for en gangs skyld at være vågen til jul. Foto: Polfoto
Her nyder Connor Prince for en gangs skyld at være vågen til jul. Foto: Polfoto
 

Derfor var familien lykkelige, da Connor Prince i år rent faktisk holdt sig vågen den 25. december, længe nok til, at han kunne nå at spille skak på sit specialdesignede Harry Potter-skakbræt.
 

Sov fra november til januar
Moren fortæller, at Connor Prince ofte var syg som barn. Da han var ni år gammel, sov han i en uge, og hans forældre var ude af stand til at vække ham. Først troede de, at det skyldtes en infektion, men kort tid efter skete det igen. Denne gang sov han fra november til januar året efter.

Når den 12-årige brite har en af sine sove-perioder, vågner han kun i et par minutter ad gangen, hvor han går på badeværelset eller drikker en shake med kosttilskud. I de minutter er han meget forvirret og usammenhængende.

Dana Prince begyndte hurtigt at se et mønster i sønnens ekstreme søvnvaner. I dagene op til en lang søvnperiode, lagde hun mærke til, at hans appetit pludselig var enorm, og at han ofte klagede over smerter i leddene. Hun begyndte at søge på symptomerne på internettet, og til sidst faldt hun over den sjældne lidelse KLS. Inden længe havde Connor Prince fået netop den diagnose, hvilket var en stor lettelse for ham og hans familie.

- Det, der gør Connor ked af det, er de ting, han misser, han føler sig så isoleret og alene, siger Dana Prince, der håber, at sønnen vil vokse fra sygdommen.

Også Beth har sygdommen, som gør, at hun sover i månedsvis. Lægerne aner ikke, hvad de skal stille op.

17 kommentarer
Vis kommentarer