Annonce:
Annonce:

12-årig syrisk dreng forsøgte at drukne ansat på asylcenter

Syriske brødre har nærmest terroriseret nordjysk asylcenter med halshugning af bamse og Islamisk Stats videoer af ægte halshugninger

Nordjyllands Politi opgav at rejse sigtelse mod den 12-årige syriske dreng. Den kvindelige ansatte blev bevidstløs og måtte indlægges.
Foto: Google Maps
Nordjyllands Politi opgav at rejse sigtelse mod den 12-årige syriske dreng. Den kvindelige ansatte blev bevidstløs og måtte indlægges. Foto: Google Maps
Annonce:
Følg Samfund

To syriske brødre har nærmest terroriseret både ansatte og andre børn på Børnecenter Vester Thorup i Nordjylland.

På et tidspunkt forsøgte den kun 12-årige lillebror angiveligt at drukne en kvindelig ansat, da han var med de øvrige børn i svømmehallen.

Hvad der begyndte som en leg endte med, at drengen holdt kvinden nede under vandet. Hun forsøgte desperat at rive sig fri ved at rive og kradse drengen.

Kvinden besvimede efter at have slugt store mængder klorvand. Hun blev indlagt på Thisted Sygehus, som anmeldte sagen til politiet.

Politiet valgte dog, at der ikke skulle rejses sigtelse mod drengen, der er under den myndige lavalder og derfor ikke kan straffes efter straffeloven.

Det er Morgenavisen Jyllands-Posten, som søndag skildrer de syriske brødres uhyrlige opførsel i detaljer. Det sker efter at avisen har søgt aktindsigt i forholdene.

Annonce:

Optaget af ægte halshugninger
Morgenavisen Jyllands-Posten skildrer også, hvordan den 12-årige dreng forsøgte at tvinge en ansat til at se en ægte halshugning af en kvinde. Drengen medbragte sin tablet og tvang den op i hovedet på den ansatte, som ikke kunne undgå at se flere mænd holde kvinden og hugge hovedet af hende med en machete.

Ifølge avisen var ansatte og ledelse på børnecenteret dybt bekymrede over brødre-parrets opførsel og indberettede i marts sagen til Udlændingestyrelsen, som man skal ved mistanke om en radikalisering.

Ifølge indberetningen var den 12-årige stærkt optaget af at se videoer med henrettelser og IS propaganda på Internettet.

Drengen har også fortalt personalet - ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten - at han var sendt til Danmark af sin mor, og at han senere ville vende tilbage til Syrien for at dræbe de vantro.

Smuglede knive og lavede piske
De bekymrede pædagoger opdagede også, at den 12-årige dreng lokkede andre børn på centeret med til at smugle knive ud af køkkenet. På hans værelse blev der fundet ledninger, som kunne bruges til at piske med.

Annonce:

Den syriske dreng brækkede også næsen på en anden dreng og var åbenbart meget tilfreds med sin indsats, som han pralede med, fremgår det af indberetningerne til Udlændingestyrelsen, som Morgenavisen Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Også den syriske storebror har givet anledning til bekymring på asylcenteret. Han sympatiserede åbenlyst med IS og havde blandt andet halshugget lillebroderens bamse.

Den hovedløse bamse stod herefter udstillet  på værelset.

Hverken Nordjyllands Politi eller kommunen ønsker at udtale sig til avisen.

- Det er bestemt ikke hverdagen på børnecenter, fastslår asylchef i Jammerbugt Kommune, Birgitte Guldberg, til avisen.

Det er uvist hvor brødreparret i dag opholder sig.

Skandale-center blev lukket
I årets ni første måneder har godt 1.100 uledsagede børn søgt om asyl i Danmark.

Børnene er under 18 år og kommer uden deres forældre eller familie til Danmark.

Senest er det skandale-ramte børneasylcenter i Tullebølle på Langeland blevet lukket.

Annonce:

Udlændinge-minister Inger Støjberg har bebudet stramninger overfor de børn og unge, som ikke kan opføre sig ordentligt på asylcentrene.

Der skal nu laves husordener og træk i børnenes lommepenge, hvis de ikke opfører sig ordentligt.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jammerbugt Asylafdeling søndag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: