12-årige Bianca sætter rekord: Løber 7 maratonløb på 7 kontinenter

På søndag kan 12-årige Bianca Ramirez bliver den yngste kvinde, der har løbet syv maratonløb på syv forskellige kontinenter

Bianca Ramirez efter hun gennemførte sit seneste marathon i Paris. (Foto: Instagram)
Bianca Ramirez efter hun gennemførte sit seneste marathon i Paris. (Foto: Instagram)
Følg Samfund

For de fleste kan det være mere end svært at tage hoppe i løbeskoene efter en lang arbejdsdag og kæmpe sig ud af døren.

Men det er bestemt ikke noget problem for den 12-årige Bianca Ramirez, der på søndag kan sætte en bemærkelsesværdig løberekord.

Her sætter hun efter nemlig al forventning punktum for et to år langt eventyr, når hun løber sit syvende marathon. Løbet foregår på Antarktis, og hermed har hun snart gennemført et maraton på hvert af alle verdens kontinenter. 

Til daglig går hun i syvende klasse og hendes far rynkede dog også lidt på brynene, da hun fortalte ham om sin vilde drøm for to år siden.

- Jeg fik ideen for to år siden efter et løb i Disneyland. Min far synes, at det var skørt, men efter et stykke tid gav han mig lov, da han vidste, at jeg kunne gennemføre, siger Bianca Ramirez til NBC News kun to dage før hendes drøm ser ud til at gå i opfyldelse.

Støtte fra faren
Biancas far har støttet hende hele vejen igennem, selv om han først var lidt lunken ved ideen.

- Først lød det som om, at det var fuldstændig umuligt. Jeg sagde til hende, at hun skulle bevise, at hun kunne løbe et maraton. Først løb hun et 5 kilometer-løb, så en 10 kilometer og så et halvmaraton. Da hun havde gjort det, gav jeg hende lov til at løbe Los Angeles Marathon, siger den stolte far til det amerikanske medie.

Maratonet i Los Angeles var startskuddet til et eventyr, hvor hun har løbet i Rwanda, New Zealand, Paraguay, Kina og senest i Paris.

Hun er dog ikke selv i tvivl om, hvad der har været den absolut største udfordring.

- Løbet i New Zealand var det klart hårdeste. Der var mange bjerge, der hele tiden gik op og ned, siger Bianca Ramirez, der også fortæller, at det allerbedste ved løbene er når det er overstået, og hun kan komme hjem og slappe af.

Næste mål er klar
Når maratonet i Antarktis forhåbentlig er vel overstået skal den unge pige tilbage på skolebænken i sin 7. klasse i Californien. Men selv om det sidste kapitel i den fantastiske historie snart er slut, har Bianca Ramirez allerede et nyt løbe-mål.  Hun vil nemlig forsøge at løbe et maraton i alle USA's 50 stater.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time