12-årige Tarik har giganthænder: De lokale kalder ham 'Djævlen'

Tarik må ikke få lov til at gå i skole, og i landsbyen tror de, han er forbandet

12-årige Tarik lider af en mystisk sygdom, der får hans hænder til at vokse helt ud af dimensioner. Video: Barcroft TV

For år tilbage gik historien om den otteårige indiske dreng Kaleem Mohammad verden rundt. Gennem hele sin barndom var han blevet lagt for had i sin landsby, hvor han blev kaldt 'djævledrengen' og ikke fik lov til at gå i skole. Alt sammen, fordi han havde abnormt store hænder på grund af sygdommen macrodactyly.

Men ikke længe efter, at den unge Kaleems historie gik verden rundt, meldte en kirurg sig på banen, og gav familien nyt håb.

Nu er den imidlertid gal igen i Indien. Denne gang er det den 12-årige dreng Tarik fra Uttar Pradesh, der trækker overskrifter verden over med en lignende sygdom.

På hver af den unge drengs hænder er tommelfingeren og to andre finger vokset til en absurd størrelse, mens de yderligere to fingre er af helt almindelig størrelse. Det skriver blandt andre Barcroft og The Sun.

Ifølge Tariks familie har hænderne været store lige siden han blev født, men er bare blevet ved og ved med at vokse.

- Da hans far var i live, tog han ham ofte til de lokale læger. Men hans far er gået bort og han har kun sin mor nu, så han kan ikke blive behandlet, siger Tariks tante, Pushpa.

Det er Tariks storebror Hargyan, der i dagligdagen hjælper ham med de opgaver, som de forvoksede hænder forhindrer ham i at kunne klare selv - som for eksempel at gå i bad og spise.

- Hans hænder er virkelig store. Jeg har aldrig set så store hænder før i mit liv. Han sidder fast i sit liv. Han kan ikke engang skifte tøj. Jeg er nødt til at tage mig af Tarik, siger broren.

Tariks hænder er nu over 30 centimeter lange, og det resulterer desværre i, at han må lægge ører til en del mobning blandt venner og naboer. I sin landsby har han fået øgenavnet 'Djævlen', fordi nogle mener, at hans deforme hænder er et resultat af en forbandelse.

- Jeg havde et par venner engang, men det har jeg ikke længere. Folk er bange for mine hænder. Jeg ville gerne gå i skole, men jeg blev nægtet optagelse, siger Tarik selv til Barcroft.

Han og familien håber nu på, at læger finder ud af, hvad han præcis fejler, og vil hjælpe ham med at blive behandlet.

- Jeg vil gerne af med denne sygdom. Jeg vil gerne være som andre børn, som går i skole hver dag og leger som normale børn. Jeg har et håb om, at jeg kan få normale hænder.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen