Annonce:
Annonce:

12.400 flygtninge og migranter til Danmark på 15 dage

Antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, fortsætter med at stige, oplyser Rigspolitiet

Annonce:
Følg Samfund

I løbet af de seneste godt to uger har myndighederne registreret mindst 12.400 flygtninge og migranter, der har krydset den danske grænse. Det svarer til omkring 700 personer i løbet af det seneste døgn.

Det oplyser rigspolitiet.

Antallet af flygtninge og migranter er et absolut minimumtal, fordi det udelukkende baserer sig på politiets stikprøvekontrol af et begrænset antal tog, busser og biler.

Hvor mange af de mindst 12.400 indrejste, der også har søgt asyl i Danmark er endnu uvist. Søndag oplyste Røde Kors, at antallet alene i sidste uge lå på omkring 600 personer.

Hvor resten så forsvinder hen vides ikke i detaljen. Mange - for ikke at sige de fleste - af flygtningene og migranterne har givet umisforståeligt udtryk for, at de ønsker at rejse direkte gennem Danmark for at komme videre til Sverige.

Annonce:

Politiet regner antallet af indrejste fra søndag den 6. september, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer stak af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her.

Men selvom antallet af indrejste altså nu har rundet de 12.000 mennesker på et par uger, tager man stadig situationen med en vis ro i Integrationsministeriet, der mandag har offentliggjort et skøn over udgifterne til asylområdet i år.

På sidste års finanslov afsatte den forrige regering 4,1 milliarder kroner til asylområdet i år, hvilket skete i kølvandet på en voldsom stigning i antallet af asylansøgere til Danmark i løbet af efteråret.

Tilstrømningen løjede kraftigt af i løbet af foråret, og nu regner man med langt lavere udgifter end de 4,1 milliarder.

'Det forventes på nuværende tidspunkt, at de samlede udgifter til asylområdet i 2015 vil udgøre cirka 2,4 milliarder kroner', hedder det i et svar fra ministeriet til Folketinget mandag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: