1251 pensionerede læger har tilbudt hjælp

En lang række tidligere ansatte i sundhedsvæsnet har tilbudt hjælp i coronakrisen

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tilbuddet om hjælp til regeringen strømmer ind fra nær og fjern i forbindelse med coronakrisen.

Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag eftermiddag.

Her fortæller han blandt andet, at 1251 pensionerede læger har tilbudt at hjælpe sundhedsvæsnet med at håndtere den aktuelle krise.

På pressemødet har han desuden fortalt, at myndighederne er blevet mødt med megen tilbud om hjælp fra erhvervslivet, og man vil derfor fremadrettet lave et link på coronasmitte.dk, hvor man kan tilbyde sin hjælp, og det vil herefter blive håndteret hurtigt.

Ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Industri, er der 43 virksomheder, som har tilkendegivet, at de kan producere værnemidler til sundhedsvæsnet.

Har testet for lidt
På pressemødet lyder det desuden fra sundhedsministeren, at man har skaffet mange ekstra testkits, så man har mulighed for at teste flere personer. Således er der skaffet 14.000 testkits, der kan bruges i den indeværende uge.

Årsagen er, at man har indsat, at antallet af tests ikke været højt nok det sidste stykke tid, idet man i weekenden var nede på at teste omkring 400 om dagen. Tidligere sidste uge testede man omkring 1000 personer om dagen.

Han fortæller, at sundhedsvæsnet i skrivende stund ikke er presset, af de indlæggelser, der er som følge af covid-19, men man formoder, at der kommer mange endnu. Derfor er man ved at gøre hospitalerne klar til det pres, der måtte komme, hvilket blandt andet betyder, at Rigshospitalets nye nordfløj, der for nylig blev færdig, skal bruges til de mange coronasmittede.

Opdateres ...