13-årig bag vildt Lego-byggeri starter virksomhed

13-årig dreng har bygget en blindskriftprinter i Lego. Nu starter han egen virksomhed

13-årige Shubham Banerjee med sin blindskriftprinter bygget af Lego Mindstorm-klodser. (Foto: AP)
13-årige Shubham Banerjee med sin blindskriftprinter bygget af Lego Mindstorm-klodser. (Foto: AP)

I Silicon Valley er det aldrig for tidligt at starte egen virksomhed. Det er 13-årige Shubham Banerjee et lyslevende eksempel på.

Sidste år udviklede han en blindskriftprinter af klodserne fra Lego Mindstorms EV3 som en del af et skoleprojekt, og nu har knægten valgt at starte en virksomhed, der skal gøre blindskriftprintere mere tilgængelige, skriver AP.

Under sin research fandt Shubham Banerjee ud af, at de fleste blindskriftsprintere koster mindst 10.000 kroner.

- Jeg syntes bare ikke, det var en fair pris. Jeg ved, der er en enklere måde at gøre det på, siger Shubham Banerjee til AP.

Det er de færreste 18-årige der kan kalde sig butikschef. Men det kan norske Audun Moen Skei. (Privatfoto) Samfund 18-årig bliver butikschef i Expert

Så nu har han startet Braigo Labs, der skal producere billige blindskriftprintere til blinde og svagtseende. Navnet Braigo er en sammentrækning af Braille (det engelske ord for blindskrift) og Lego.

Det er planen, at han vil udvikle en blindskriftprinter til omkring 1500 kroner, som vejer en fjerdedel af dem på markedet i dag.

- Mit endelige mål vil sandsynligvis være, at de fleste blinde mennesker bruger min blindskriftprinter, siger Shubham Banerjee.

Disse fem brugeropfundne Lego Mindstorms-robotter er dem, som først springer i Lego Mindstorms-designerne Lars Joe Hyldig og Jørn K. Thomsens øjne. (Foto: PR og skærmbilleder fra video) Gadgets TV: De 5 vildeste Lego-robotter

Shubham Banerjee med sin far Neil, som arbejder hos Intel. Faderens arbejdsplads har også investeret i blindskriftprinteren. (Foto: AP)
Shubham Banerjee med sin far Neil, som arbejder hos Intel. Faderens arbejdsplads har også investeret i blindskriftprinteren. (Foto: AP)

Knægtens far investerede selv 150.000 kroner i virksomheden sidste år. Pengene blev brugt til at udvikle en mere sofistikeret udgave af printeren, som blandt andet indeholdt en Intel-chip. Siden da har Intel selv investeret i virksomheden, som nyder stor opbakning fra blindesamfundet.

Det menes, at Shubham Banerjee er den yngste iværksætter, som har modtaget penge til virksomhedsudvikling mod en økonomisk andel af firmaet.

- Han løser et reelt problem, og han vil forstyrre den eksisterende industri. Og det er det, det hele handler om, siger Edward Ross, chef for Inventor platforme hos Intel.

Se også: 12-årig bygger Lego-printer

Braigo Labs har nu hyret professionelle ingeniører og rådgivere, som skal hjælpe med design baseret på drengens idé. Målet er, at en prototype skal være klar til sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer