13-årig stod på vandski fra Norge til Danmark

Omkring 150 kilometer har 13-årige Henrik tilbagelagt på vandski

(Video: Tvedestrandsposten)

13-årige Henrik Wahlstrøm fra Oslo er højst sandsynlig den yngste nogensinde til at krydse Skagerak på vandski, efter han søndag begav sig ud på den 178 kilometer lange tur. Det skriver Tvedestrandsposten.

Hver sommer tager Henrik sammen med sin familie på ferie i en hytte i Tvedestrand, hvor en af årets højdepunkter er at stå på vandski. Sidste år hørte Henrik om en mand, der havde stået på vandski fra Tvedestrand til Hirtshals, og der gik ikke længe, før han besluttede sig for at gøre det samme.

- Jeg tænkte, at det kunne jeg også gøre. Jeg har tænkt på det siden sidste år, så jeg ventede bare på en dag, hvor vinden ikke var så kraftig, siger Henrik til Ekstra Bladet.

Verden på vrangen Nordmand keder sig: Opfinder ny vandsport

Selv om Henriks forældre var lidt skeptiske, syntes de, at han skulle have chancen for at prøve. Og Henrik er da heller ikke helt uerfaren på vandski.

- Jeg har stået på vandski, siden jeg var seks år, så jeg har prøvet det mange gange, siger Henrik.

Vil ikke gøre det igen

Og i søndags klokken syv om morgenen gik den hidtil længste tur i gang.

- Mine forældre troede ikke, at jeg kunne klare det, men de ville gerne hjælpe mig, så de sejlede ud med mig, siger han.

Henrik fik kramper og smerter i benene flere gange undervejs, men gav ikke op.

- Jeg troede ikke, at jeg ville klare det helt uden stop, siger han.

Men det gjorde han. Tre timer og tyve minutter efter Henrik forlad Tvedestrand sammen med sine forældre, ramte han havnen i Hirtshals. 178 kilometer var tilbagelagt, og de udmattede ben kunne endelig slappe af.

- Jeg blev så glad, da jeg havde nået mit mål, siger Henrik.

Men han er tilfreds med det mål, han har nået nu.

- Jeg vil ikke gøre det igen, men jeg vil stadig stå på vandski, og det skal jeg også resten af min sommerferie, siger Henrik Wahlstrøm.

(Foto: Red Bull Copen'n'Waken) Anden sport TV: Se vilde wakeboardere indtage København

31 kommentarer
Vis kommentarer