Annonce:
Annonce:

13 asylansøgere skal sendes hjem om dagen i 2016

4700 asylansøgere bliver i år sendt ud af Danmark med afslag på asylansøgninger, viser Rigspolitiets prognose

Protestlejr foran Migrationsverket i Malmø (Foto: Philip Davali)
Protestlejr foran Migrationsverket i Malmø (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Samfund

Hver dag i hele 2016 vil de danske myndigheder i gennemsnit sende 13 asylansøgere ud af Danmark.

Det viser Rigspolitiets prognose for året, som Berlingske har fået aktindsigt i.

I prognosen anslår Rigspolitiet, at 4701 asylansøgere vil blive udsendt. Heraf vil 2187 blive sendt tilbage til deres hjemland, mens 2514 sendes tilbage til det EU-land, hvor de først har søgt asyl i henhold til Dublin-forordningen.

Syriske flygtninge lader sig ikke lokke hjem af våbenhvile

Politiet understreger dog, at der er tale om et skøn.

- Det er vigtigt at sige, at det her er en prognose. Den ændrer sig hele tiden, fordi den baserer sig på de overordnede tendenser, på tidligere erfaringer og forventninger.

- Så der er rigtig mange forbehold - men det her er vores bedste bud, siger centerchef i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter, Richard la Cour, til Berlingske.

Annonce:

Rigspolitiets prognose baserer sig blandt andet på de foregående års antal asylansøgere, anerkendelsesprocent, udsendelsesmuligheder og udvikling i asylsituationen.

Politiet tager asylbørns mobiler ved ankomst

Der vil også være en gruppe afviste asylansøgere, som myndighederne ikke har mulighed for at hjemsende, fordi Danmark ikke har aftaler om hjemsendelse med de respektive lande.

Det gælder for eksempel Iran og Irak, hvor der ifølge Rigspolitiets statusrapport er "en (fortsat) fastlåst situation", hvorfor der "ikke kan ske tvangsmæssige udsendelser bortset fra enkeltstående udsendelser".

Der findes ikke en prognose for denne gruppes udvikling i løbet af året, men Rigspolitiet har lavet et øjebliksbillede per 1. februar 2016, hvor 1330 personer var i udsendelsesposition. Af dem er 244 fra enten Irak eller Iran.

Denne særlige gruppe af afviste asylansøgere figurerer derfor ikke i politiets prognose, fordi tallene i prognosen dækker over dem, man forventer "rent faktisk forlader landet" i 2016.

Annonce:

Anmeldelser om radikalisering i danske asylcentre

- Det betyder også, at hvis vi pludselig skulle få hul igennem til de lande, så vil prognosen ændre sig, siger Richard la Cour til Berlingske.

Også i Sverige har myndighederne offentliggjort en prognose over hvor mange afviste asylansøgninger, man forventer at skulle hjemsende - og her er skalaen ikke overraskende en helt anden.

I 2015 modtog vores naboland 163.000 asylansøgere, og af dem forventer de svenske myndigheder, at op mod 80.000 skal sendes hjem. Det svarer til over 200 personer dagligt.

Rigspolitiet i Danmark ønsker ikke at kommentere, hvorvidt man har brug for ekstra ressourcer til de forventede udsendelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: