Annonce:
Annonce:

14-årig pige vil være verdens første ballerina i hijab

’Jeg vil bringe verden sammen via dans’, siger 14-årige Stephanie

'Jeg planlægger at bringe verden sammen ved at blive den allerførste muslimske ballerina, skriver 14-årige Stephanie Kurlow. (Foto: Fairfax Syndication)
'Jeg planlægger at bringe verden sammen ved at blive den allerførste muslimske ballerina, skriver 14-årige Stephanie Kurlow. (Foto: Fairfax Syndication)
Annonce:
Følg Samfund

Da den nu 14 år gamle Stephanie Kurlows familie for seks år siden konverterede til islam, stoppede hun med at danse.

Hun havde ellers danset ballet hele sit liv, men dengang var den helt unge australske pige overbevist om, at hun aldrig ville komme til at danse professionelt, når hun fremover skulle være iklædt en hijab. Efter uden held at have forsøgt at finde en skole, der ville acceptere hende trods beklædningen, gav hun i første omgang op, skriver Daily Mail.

Tørklædestrid: Her er skuespiller blevet forbudt

Men i sidste ende vandt Stephanie Kurlows passion for dansen. Inspireret af blandt andre Noor Tagouri – den første amerikanske nyhedsværtinde i hijab – besluttede hun at oprette en indsamling, der kan give hende råd til at studere fuld tid på en professionel australsk balletskole.

Annonce:

Med sin dans håber den unge pige at kunne bevise, at religion ikke behøver være en barriere, hvis man gerne vil leve af at udføre kunst.

’Nu til dags er der en mangel på muligheder for unge, som er frakoblet, eller som har en anderledes religion eller race’, skriver Stephanie Kurlow i forbindelse med indsamlingen.

Første gang: H&M bruger muslimsk model iført tørklæde

’Jeg planlægger at bringe verden sammen ved at blive den allerførste muslimske ballerina, så jeg kan inspirere så mange som muligt til at tro på sig selv og forfølge sine drømme’, skriver hun videre.

Udover målet om at indsamle 10.000 dollars (omkring 70.000 danske kroner, red.) til et års stipendium til en balletskole, håber den 14-årige på længere sigt også at kunne åbne sin egen skole, som skal henvende sig til unge mennesker af alle forskellige racer og kulturer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: