Annonce:
Annonce:

14-årige Stina overlevede dødsulykke: - Hvorfor fik jeg lov til at leve?

52 ottende-klasses-børn og syv lærere lå og sov i bussen, da den fatale ulykke skete. Svenske redningsarbejdere har efterfølgende sammenlignet ulykkesstedet med en krigsskueplads

Tre personer blev dræbt i den fatale ulykke (Video: Morgan Grip / AP)
Annonce:
Følg Samfund

14-årige Stina Almqvist var sammen med mange af sine klassekammerater i bussen, der søndag morgen forulykkede og væltede halvvejs ned i en grøft på vejstrækningen E45 nær byen Sveg i Jämtland.

Tre personer blev dræbt i den fatale ulykke. Stine Almqvist overlevede mirakuløst og slap med en brækket arm.

Men ulykken har efterladt dybe ar på den unge piges sjæl, fortæller hendes far, Frederik Almqvist, i et interview med Aftonbladet.

- Hun bebrejder sig selv hele tiden og siger; 'hvorfor fik jeg lov til at leve, når mine venner ikke gjorde', siger faderen.

Forældrene blev genforenet med deres 14-årige datter sent søndag aften. Inden da havde de kørt flere hundrede kilometer for at nå frem.

Annonce:

- Jeg tror aldrig, jeg har set et mere hvidt, blegt og træt ansigt i mit liv. Vi kastede os i hinandens arme og krammede. Det var forfærdeligt at køre så mange kilometer og bare vente med at holde hendes hånd, fortæller hendes mor, Marie Almqvist, i interviewet.

Tre dræbt i svensk busulykke: Nu forklarer chaufføren sig

I alt lå 52 svenske ottende-klasses-børn og syv lærere og sov i bussen, da ulykken skete.

Stine Almqvist har beskrevet, at hun vågnede op ved, at buschaufføren satte farten op. Hun blev utryg og spændte sin sikkerhedssele. Noget, der formentlig har reddet hendes liv.

Hun faldt i søvn igen og vågnede klokken syv ved, at hendes klassekammerater skreg. Bussen var væltet.

Nogle drenge havde blod ud over sig, mens en pige, Stina Almqvist kalder 'helt', løb ind og ud af bussen og hjalp sine kammerater ud.

Svæver mellem liv og død
Den forulykkede bus var som en krigsskueplads. Det beretter en af de svenske redningsfolk, der samtidig fortæller, at han aldrig har set noget lignende i de 35 år han har arbejdet som redder.

- Der lå ulykkelige, traumatiserede, blødende mennesker i grøften. Jeg har aldrig set sådan et ulykkessted, har Peter Nystedt fortalt til svensk TV4.

Et højt antal ambulancer kom til stedet. Der blev også sat tre rednings-helikoptere ind.

Foruden de tre omkomne, svæver yderligere to personer mellem liv og død efter bus-tragedien, der skete i det centrale Sverige.

Det var som en krigsskueplads

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: