15 år efter KÆMPE-ulykke: Nu kan man bo her

Eksplosionen på fyrværkerifabrikken i Seest skete for 15 år siden. I dag er der bæredygtige boliger på stedet

Brandmand Daniel Chrestensen overlevede ved et mirakel fyrværkeri-katastrofen i Seest - i 2014 tog Ekstra Bladet med ham tilbage til det sted, hvor hans kammerat omkom, og flere venner blev hårdt kvæstede. Reportage: Claus Jessen
Følg Samfund

3. november 2004 var en tabt fyrværkerikasse skyld i en række eksplosioner på fyrværkeri-fabrikken i Seest ved Kolding, som var så voldsomme, at de kostede en brandmand livet.

I dag er stedets eneste reference til ulykken for 15 år siden dets navn.

Et boligområde ved navn Fyrværkeriparken har erstattet brandtomten, og ifølge Jv.dk kan man nu flytte ind i en af de 35 bæredygtige, almene boliger på stedet.

Katastrofe-ofre kede af det: Bolig-område får kontroversielt navn

Netop navnet på boligområdet vakte en del debat, men Bent Jacobsen, som er bestyrelsesformand for bygherren, Boligselskabet Alfabo, mener ifølge JydskeVestkysten, at man bør kunne tale om det, der er sket.

Fyrværkeriparken tæller lejligheder i forskellige størrelser og et fælleshus med festsal, og de grønne områder og den fælles parkeringsplads er fjernt fra billedet af de ødelæggelser, som eksplosionerne efterlod.

Foruden den 33-årige brandmand, der omkom ved eksplosionen, blev to brandmænd alvorligt såret, og 85 beboere fra området blev såret og måtte på hospitalet.

Eksplosionerne betød desuden, at 2000 mennesker måtte evakueres fra deres hjem, og omtrent 75 huse havde fået så mange skader, at de måtte rives ned og genopbygges.

10 år efter vil Seest-ulykken: Vi glemmer det aldrig

TV: Ung brandmand: Derfor overlevede jeg fyrværkeri-eksplosion

Jamen, brandfolk dør da ikke

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+