150.000 trodser trussel og tager til homoparade i LA

Sikkerheden var skærpet, da tusindvis af amerikanere gik gennem gaderne i Los Angeles efter skyderi.

Omkring 150.000 mennesker gik søndag gennem den amerikanske storby Los Angeles' gader i trods og i sorg få timer efter et skyderi, der dræbte 50 mennesker på en natklub for homoseksuelle i Orlando.

Det skete i forbindelse med en homoparade i byen på USA's vestkyst. Op til paraden blev en mand anholdt med adskillige våben, ammunition og mulige sprængstoffer ikke langt fra området. Manden skulle ikke have forbindelse til gerningsmanden i Orlando.

- Vi vil ikke forholde os tavst, og vi vil ikke holde os tilbage, uanset hvilken slags aggression vi bliver udsat for, siger 28-årige Marpa Franzoni, der har taget del i paraden.

- Jeg er i chok. Det er mere vigtigt end nogensinde at gøre os synlige og støtte vores fællesskab, lyder det videre.

Myndighederne overvejede at aflyse paraden i Los Angeles, men besluttede at gennemføre arrangementet med et skærpet sikkerhedsniveau.

Også Los Angeles-borgmester Eric Garcetti var at finde blandt de tusindvis af mennesker. Han bar et regnbuefarvet flag og et skilt med teksten "We love Orlando".

- Vi er her for at marchere, for at fejre og for at sørge, siger borgmesteren.

Massakren på natklubben i Orlando natten til søndag menes at være begået af en 29-årig amerikansk statsborger med afghanske rødder. Han menes at have ringet til alarmcentralen og svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, inden han gik amok på klubben.

Hans far har dog samtidig fortalt, at sønnen har ytret sig hadsk om homoseksuelle. Motivet bag skyderiet er ikke fastlagt.

Ifølge nyhedsbureauet AFP havde mange folk overvejet at droppe at dukke op til homoparaden i Los Angeles oven på angrebet. Men de mente, at det ville virke som et stærkere svar, hvis de mødte op.

- I dag er vi sønderknuste over, at så mange af vores brødre, søstre og venner har mistet livet i dette tragiske angreb. Vi må fortsætte med at vise vores stolthed. Ikke bare i dag, men hver dag, lyder det i en meddelelse fra arrangørerne af Los Angeles-paraden.

22 kommentarer
Vis kommentarer