16-årig pige måtte hoppe over bord: Nu er 'Havnechefen' død

Aggressiv norsk knopsvane er blevet aflivet efter angreb på 16-årig pige i denne uge

'Havnechefen', mens han stadig var i live. Video: VG

'Havnechefen' fra Os er død. Det skriver adskillige norske medier torsdag morgen.

Døden indtraf angiveligt på en forsvarlig måde.

– Han sov stille, roligt og fredeligt ind. Han blev ført bort og aflivet med et enkelt slag i nakken. Det gik så hurtigt, at han ikke nåede at opdage det, før det var ovre, siger landbrugschefen for Bjørnefjorden Landbrukskontor, Øystein Svalheim, til vg.no.

Aflivningen sker efter flere hændelser, hvor knopsvanen har angrebet flere personer ved havnebassinet i Os i Hordaland syd for Bergen. Senest onsdag i denne uge, hvor en 16-årig pige var ude at sejle med en veninde.

– Den hakkede efter mig og gik løs på mig og båden med næb og vinger. Da han kom op i båden for at angribe, gik jeg i panik og hoppede i vandet for at svømme ind til land, fortæller Silje Marie Larsen Torsvik til midtsiden.no.

'Havnechefen' prøvede at drukne lille pige: Lokalbefolkningen vil have ham aflivet

Os Kommune besluttede i juli måned, at 'Havnechefen' skulle aflives, efter han 30. juni hakkede en børnehavepige i hovedet. Siden blev der indsamlet over 8000 underskrifter for at redde hans liv. Der blev endda samlet penge ind, så han kunne få en advokat, Per Magne Kristiansen, der skulle sikre, at svanen blev flyttet - ikke aflivet.

VG overbragte i morges nyheden om svanens død til organisationen Svanehjælpen.

– Åh nej, er han det? Det vidste vi ikke. Det er meget trist, siger Trude Bahus til VG.

– Nu er der ikke mere, vi kan gøre. Nu må vi bare håbe, at svanemor ikke bliver for udsat, nu hun er alene med ungerne, siger hun.

Veninden til den 16-årige pige, der blev angrebet onsdag, er mere tilfreds.

- Jeg synes, det er betryggende at vide, at vi ikke længere skal passe på eller være bange for 'Havnechefen'. Jeg synes, det var på tide på grund af de sidste to angreb, som kunne være endt meget værre, siger hun til nrk.no ifølge VG.

'Havnechefen' havde siden 2011 holdt til i elven Oselva og havnebassinet i Os.