Annonce:
Annonce:

17-årig forsvandt i 2015: Nu er hun fundet over 2000 kilometer fra sit hjem

Den unge Myra Alissia Freeman forsvandt sporløst, da hun i december 2015 gik ud med skraldet. Over et år senere er hun endelig blevet fundet

Privatfoto
Privatfoto
Annonce:
Følg Samfund

En decemberdag i 2015 var den dengang 17-årige Myra Alissia Freeman i færd med at rydde op på sit værelse, da hun gik ud med skraldet og pludseligt forsvandt fra sit hjem Highland i delstaten Alabama.

Siden havde ingen set hende. I hvert fald ikke før i onsdags.

Efter 16 måneders intens eftersøgning lykkedes det nemlig at finde Myra Allissia Freeman, der i mellemtiden er fyldt 18 år.

- Jeg er sammen med hende nu, og jeg er så glad. Selvfølgelig, fortæller moderen til den 17-årige, Vickie Metcalf til al.com.

Vickia Metcalf har siden sin datters forsvinden været kvinden bag Facebook-siden Help find Alissia Freeman, og det var også her, hun i mandags offentliggjorde den glade nyhed om, at hendes datter var blevet fundet.

Annonce:

- Vi vil gerne fortælle jer, at vi i dag har talt med Alissia. Tak Gud! Hun er i sikkerhed og har det godt. Vi ved, at i har en masse spørgsmål, men lige nu er det eneste, jeg kan sige, at hun har det godt, og det er det vigtigste!, skriver moderen, der også bruger opdateringen til at takke for den massive støtte.

Få spor, mange svindlere
Sporene var få, da Myra Alissia Freeman den 13. december 2015 forsvandt. En nabo havde set hende gå ned langs gaden, men det var det. Pigen havde ikke haft nogen oppakning med sig, da hun forsvandt, skriver al.com.

Billedet af pigen gik verden rundt i håbet om, at nogle havde set hende, men medieomtalen havde en trist bagside: Forældrene blev flere gange kontaktet af folk, der løj om at have oplysninger om pigen. Nogle svindlere krævede flere tusinde kroner for oplysninger om sagen.

En af gangene blev moderen, Vickie Metcalf, kontaktet af en kvinde over Facebook. Kvinden påstod at have set den 17-årige pige arbejde som prostitueret i Atlanta. Efter lidt længere tids skriblerier frem og tilbage fik moderen at vide, at hun kunne købe sin datter tilbage for 70.000 dollars - omtrent en halv million danske kroner.

Annonce:

Hun kontaktede med det samme FBI, der konkluderede, at beskederne kom fra nogle svindlere i Rusland, der forsøgte at drive forretning på andres tab.

Fundet 2000 kilometer væk
Alle spor var endt blindt, indtil Myra Alissia Freeman mandag foretog et videoopkald til sin mor. Her viste det sig, at hun befandt sig i Texas. Over 2000 kilometer fra sit hjem i Alabama.

Hvorfor den unge pige valgte at kontakte sin mor mandag, og hvorfor hun forsvandt dengang i 2015, melder historien endnu ikke noget om, men FBI har fortalt, at de vil foretage en DNA-test af pigen for en sikkerheds skyld, selvom de er overbeviste om, at hun er den ægte Myra Alissia Freemand.

Familien er selvfølgeligt ekstatiske over genforeningen, men den næste tid ønsker de ro:

- Jeg vil gerne på vegne af familien ydmygt bede om, at alle har tålmodighed i denne glade men svære tid. Lad os alle tage en dyb indånding og give familien lidt plads, står der i et opslag på Help find Alissia Freeman.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: