17-årige Mohamad dagen derpå: Det var ret vildt

Gymnasieeleven blev efter eget udsagn tvunget til at sige op i Bilka, fordi han havde stødt nogle i en debat om islam på en islamfjendtlig Facebook-gruppe. I det nye år skal han mødes med sine tidligere arbejdsgivere

Mohamad besøgte Ekstra Bladet tirsdag.

17-årige Mohamad Al Jawerheri var landets mest omtalte person i går, da han fortalte, at han, ifølge sin egen forklaring, blev tvunget til at sige op i Bilka i Næstved med den begrundelse, at han havde stødt nogle mennesker i den islam-fjendtlige Facebook-gruppe JA TIL FRIHED - NEJ TIL ISLAM i en debat kort før jul. 

Mohamad Al Jawerheri deltog i en debat i en islamkritisk Facebook-gruppe. Det kostede ham jobbet i Bilka. Foto: Philip Davali Samfund Her er hele Facebook-tråden

En historie, som Radio24/7 bragte som de første.

- Det var ret vildt. Jeg havde ikke engang tid til at spise, fortæller gymnasieeleven, der var helt udmattet, da han gik i seng klokken 23. På det tidspunkt havde han været i gang siden klokken seks om morgenen og været på rundtur til adskillige medier.

Dansk Supermarked har kontaktet ham, og de skal mødes i det nye år.

- Undersøgelsen pågår. Tidsrammen er bestemt af, hvornår diverse implicerede kan samles, skriver pressechef i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand til Ekstra Bladet.

På Bilka Næstveds Facebook-side har mere end tusind mennesker kommenteret sagen. Mange med trusler om boykot og krav om, at Mohamad blev genansat, og pt. har over 1200 har skrevet under på underskriftindsamlingen 'Bilka angriber grundloven, stop med at handle i bilka'. Mohamad selv har fået flere jobtilbud.

  Samfund Mohamad får nye jobtilbud efter Bilka-gate

- Havde du forventet, at det ville blive så voldsomt?

- Faktisk ikke. Men jeg er glad for, at det skete. Det viser jo bare, at folk har interesse for det. At de viser omsorg og solidaritet over for hinanden, siger han.

Han fik mange mails, sms'er og beskeder på Facebook, efter sagen ramte medierne. Så mange, så han slet ikke har nået at læse dem alle.

Mohamad Al Jawerheris ansættelse hos Bilka stoppede, ifølge Mohamad, fordi han havde stødt nogle mennesker på Facebook. Foto: Philip Davali Samfund 17-årige Mohamad: Jeg skrev intet krænkende

- Der er nogen, jeg overhovedet ikke kender, der skriver, at jeg er et forbillede for muslimer i Danmark, siger han.

- Er det ikke også lidt et pres?

- Jo, men det var meget sjovt, synes jeg, siger han.

Samtidig er han lidt benovet over, at eksempelvis politikere som Zenia Stampe, Pernille Skipper og Anders Samuelsen har kommenteret hans sag.

- Jeg vil rigtig gerne møde Anders Samuelsen, siger Mohamad Al Jawerheri, der interviewede ham på Radio24/7, da han var medvært på programmet 'Raporterne' i går.

Og mediemøllen er ikke helt slut med at dreje rundt endnu. I dag skal han tale med P4 og Politiken, og i næste uge skal han være medvært på Radio24/7 igen, fortæller han.. Og så håber han på en invitation fra Go' morgen Danmark.

Til gengæld har Mohamad Al Jawerheri ikke lyst til at mødes og trykke hånd med Bjørn Larsen, der var en af dem, der kontaktede Bilka og ligeledes PET.

- Nej, aldrig. Hvad ville det gode være, der kunne komme ud af det? Jeg føler ikke nødvendigheden af at snakke med ham, siger han.

Samfund Bjørn 'anmeldte' Mohamad til Bilka: Jeg var vred

- Hvad håber du, at du får ud af det her?

- Jeg håber at det viser, at der er mange muslimer i landet som gerne vil Danmark, som tager en uddannelse og er flittige i samfundet. Og så at den sag, der skete med mig, ikke gentager sig, siger han.

1 af 2 Mohamad Al Jawerheri havde en travl dag i går. Foto: Philip Davali
2 af 2 Mohamad Al Jawerheri havde en travl dag i går. Foto: Philip Davali
516 kommentarer
Vis kommentarer