18-årig frygter at blive dræbt af sin familie: Nu har hun fået afgørende hjælp

En saudiarabisk kvinde, der flygtede fra sin familie af frygt for at blive dræbt, har fået status af flygtning af FN

Se videoen, hvori Rahaf i første omgang bad om hjælp. Video: AP

Den 18-årige Rahaf Mohammed al-Qunun har tiltrukket sig opmærksomhed fra hele verden, efter at hun barrikaderede sig på et hotelværelse i den thailandske hovedstad Bangkok.

Efter at have givet afkald på islam, frygtede hun at blive slået ihjel af sin familie.

Rahaf Mohammed al-Qunun frygter, at det vil koste hende livet, hvis hun bliver sendt tilbage.

- Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mindste ting. Mine brødre, familie og den saudiarabiske ambassade venter på mig i Kuwait, fortæller Rahaf Mohammed al-Qunun til nyhedsbureauet Reuters.

Rahaf Mohammed al-Qununs far er guvernør i den saudiarbaiske by al-Sulaimi, der ligger i den nordlige provins Hail. Foto: Ritzau Scanpix
Rahaf Mohammed al-Qununs far er guvernør i den saudiarbaiske by al-Sulaimi, der ligger i den nordlige provins Hail. Foto: Ritzau Scanpix
 

Ville til Australien
Ifølge hende selv forsøgte hun at flygte til Australien, men da hun lørdag mellemlandede i Thailand, blev hun nægtet at flyve videre og i stedet indlogeret på et hotelværelse nær lufthavnen.

Herfra sendte hun en række beskeder ud på det sociale medie Twitter, hvor hun kæmpede for at få asyl.

I første omgang var hendes kamp forgæves, da Thailands immigrationschef, Surachate Hapkarn, afviste kvinden og ville sende hende tilbage til Kuwait, hvor hun kom fra. Det fik hende til at barrikadere sig på sit hotelværelse, hvorfra hun delte flere tweets om sin situation.

Australien vil overveje at give Rahaf Mohammed al-Qunun asyl. Foto: Ritzau Scanpix
Australien vil overveje at give Rahaf Mohammed al-Qunun asyl. Foto: Ritzau Scanpix
 

Australien overvejer asyl
Efter pres fra andre brugere på Twitter, er det lykkedes Rahaf Mohammed al-Qunun at få FN's ord for, at hun er på flugt og skal betragtes som flygtning.

Det skriver flere medier inklusiv CNN og BBC.

FN's Flygtningehøjkommissariat har kontaktet Australien med henblik på at give kvinden asyl. I en kort udtalelse bekræfter Australiens indenrigsministerium, at de har modtaget en henvendelse fra FN's flygtningeorganisation, UNHCR, og 'at de vil kigge på hendes ansøgning efter retningslinjerne'.

De australske myndigheder har dog indikeret, at de vil acceptere anmodningen.

'Hvis det anerkendes, at hun er flygtning, så vil vi kigge meget, meget, meget grundig på muligheden for at give hende et visum, fortalte Australiens sundhedsminister til ABC News.

Samfund Saudisk kvinde i Thailand frygter for sit liv ved deportering

Unge kvinder der passer en tøjbutik i et indkøbscenter i riyadh. Der drømmer om at køre bil, om bedre løn og kærester. Niels Hougaard/Polfoto Samfund Nu får saudiarabiske kvinder besked om skilsmisse via sms

Hasan Minhaj er i den grad uønsket i Saudi-Arabien, som nu har tvunget Netflix til at fjerne et kritisk afsnit, komikeren har lavet om landet. Foto: Netflix via AP TV Netflix bøjer sig for diktatur og fjerner tv-afsnit

141 kommentarer
Vis kommentarer