18-årig pige død: Hendes mobiltelefon eksploderede mens hun talte i den

Hun havde netop sat sin Nokia-telefon til opladning samtidigt med, at hun talte i den

Så forbrændt var telefonen. Denne Nokia telefon eksploderede, mens en kun 18-årige pige talte i den. Hun besvimede og blev senere erklæret død. (Foto: CEN)
Så forbrændt var telefonen. Denne Nokia telefon eksploderede, mens en kun 18-årige pige talte i den. Hun besvimede og blev senere erklæret død. (Foto: CEN)
Følg Samfund

Den kun 18-årige pige Uma Oram fra Indien døde i fredags, da hendes Nokia-telefon pludselig eksploderede, mens hun angiveligt talte med en slægtning.

Uma Oram havde netop sat sin telefon til opladning, og talte således i telefon, mens telefonen blev opladet. Den utrolige ulykke, der har skabt stor opmærksomhed i hele verden fandt sted i landsbyen Kheriakani i den indiske stat Odisha.

Teenage-pigen fik alvorlige skader på sin hånd og på sin brystkasse og blev slået bevidstløs, før hun blev kørt til et hospital, hvor hun blev erklæret død.

Det skriver flere medier heriblandt Times of India, Daily Mail og The Express Tribune

Jeg fandt hende liggende på jorden
Hendes bror Durga Prasad Oram har til medierne forklaret, at ulykken fandt sted, mens hans lillesøster var alene hjemme.

- Mine forældre og jeg var på arbejde på et nærliggende teglværk. Da jeg vendte tilbage til vores hus, så jeg, at hun lå på jorden, fortæller Durga, der straks ringede efter en ambulance, der kørte hans bevidstløse søster til et nærliggende hospital, hvor hun blev erklæret død.

På meget voldsomme billeder af ulykken kan man se, at Nokia-telefonen nærmest er smeltet, og på et billede af Uma Oram er det tydeligt, at både hendes brystkasse og hånd blev skadet i forbindelse med ulykken.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den 18-årige Uma Oram blev fundet bevidstløs af sin bror. Hun havde brændmærker på den ene hånd og på brystkassen. (Foto: CEN)
Den 18-årige Uma Oram blev fundet bevidstløs af sin bror. Hun havde brændmærker på den ene hånd og på brystkassen. (Foto: CEN)
 

Men det var ikke kun telefonen, der var forbrændt i forbindelse med ulykken. Både ledningen og stikkontakten var også forbrændt.

Det er endnu ikke fastlagt, hvad der forårsagede eksplosionen i telefonen, eller om selve ulykken skyldes en kortslutning i el-installationen, hvor hun havde sat sin telefon til opladning.

Det oplyses i øvrigt, at familien bor i et hus med vægge lavet af mudder.

Uma Orams krop bliver i øjeblikket undersøgt, så man med sikkerhed kan fastslå dødsårsagen.

Nokia udtaler sig i sagen
Ekstra Bladet har kontaktet Nokia for at få en udtalelse omkring sagen, og herfra fortæller Kommunikations Manager Reija Sihlman følgende:

- Vi er meget kede af det i forbindelse med den ulykke, der fandt sted i Indien i fredags, hvor en ung kvinde var involveret. Og vi sender vores dybeste sympatier til hendes familie. De lokale myndigheder er netop nu ved at efterforske grunden til ulykken, og vi vil komme med en yderligere udtale, når vi ved mere omkring, hvad efterforskningen har fundet frem til.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+