18-kilo tunge Rachel i hjerteskærende appel: Hjælp mig!

Den 37-årige Rachel Farrokh har kæmpet mod anoreksi i årevis. Nu vil hun tage kampen op mod sygdommen. Advarsel: Stærke billeder

I denne video beder Rachel Farrokh om hjælp. Her kan du også få et indblik i hendes liv

Hun har en slående lighed med en fange fra en kz-lejr med sine uhyggeligt tynde arme og ben.

Se også: Fie har spiseforstyrrelse: Svært at kaste op på 'Paradise Hotel'

Den 37-årige anorektiker Rachel Farrokh fra Californien er med sine godt 18 kilo nu så faretruende tynd, at hun beder om hjælp til at bekæmpe den dødelige psykiske sygdom.

Det gør hun en video, hvor hun nu beder seere om at donere penge til en behandling på et hospital i Colorado, som kan behandle hende på det alvorlige stadie af sygdommen, hun befinder sig på nu.

Det er hendes mand, Rod Edmonson, som har oprettet siden, GoFundMe, hvor man kan donere penge til Rachel Farrokh.

- Min skønne kone og jeg har været sammen i mere end ti år, og hun vil snart dø, hvis vi ikke gør noget! Hun er 170 centimeter (red.) og hendes vægt fortsætter med at styrtdykke, hvilket er ekstremt farligt, skriver Rod Edmonson på siden.

- Hun har kæmpet mod en sygdom, som har den højeste dødelighed af alle psykiske lidelser, og hun er et ekstremt anorektisk tilfælde. Der er kun et hospital i landet, som har specialiseret sig patienter med så lav en kropsvægt, og det er min mission at få hende på netop det hospital, tilføjer Rod Edmonson.

Over 1 mio. kr.
På den selvsamme side fremgår det også, at den 37-årige kvinde på bare 24 dage - og i skrivende stund - har fået 163.412 dollars i donationer svarende til over en million danske kroner.

Og det er efterfølgende faldet i god jord:

- Mange tak.. Vi har gode planer for Rachels helbred. Jeg vidste, at gode ting ville ske for gode mennesker. Tålmodighed, bønner og kampen fremad er endelig ved at betale sig. Elsker jer alle!, skriver Rod Edmonson på sin Facebook-profil.

Hjælpen til den 37-årige anorektiker har tilsyneladende været tiltrængt. I videoen fremgår det, hvordan den 18-kilo tunge kvinde knap kan stå på sine egne ben og må hjælpes op af en seng af sin mand.

Se den hjerteskærende appel fra Rachel Farrokh i klippet foroven.

I Danmark har vi også fulgt den ulykkelige sag om Josefine Fristed, der led af en spiseforstyrrelse og tryglede om hjælp, men endte med at tage sit eget liv: 


(Produceret af Cecilie Guldberg, marts 2015)

Også Nadia, der lider af anoreksi, er tidligere blevet omtalt på eb.dk. Det kan du se herunder:


(produceret af Julie Sørensen og Cecilie Guldberg, februar 2015)

Samfund - 23. feb. 2015 - kl. 21:06 Nadia i livsfare: Nu demonstrerer vennerne

Samfund - 18. feb. 2015 - kl. 21:22 TV: Du er ikke alene, Nadia

Samfund - 13. feb. 2015 - kl. 16:28 Hospital kunne have taget Nadia: Ledige senge går til spilde

65 kommentarer
Vis kommentarer