Annonce:
Annonce:

1813 brugte 200.000 på vikarer på en uge

Hovedstadens Akuttelefon betalte over 1800 kroner i timen i forsøget på at lukke huller i vagtplanen

Annonce:
Følg Samfund

På trods af at Akuttelefonen 1813, kort før jul proklamerede, at vagtplanen i jule- og nytårsdagene sidste år var på plads, så indkaldte regionen efterfølgende vikarer for 200.000 kroner. Det viser en aktindsigt DR P4 København har fået.

Det var vikarbureauet vikarlæger.dk, der blev sat til at skaffe personale til den udskældte akuttelefon. Af de fakturaer som vikarfirmaet har sendt til regionen fremgår det eksempel vis, at regionen måtte betale 1830 kroner i timen for vikardækning juleaften.

Venstres regionsrådsmedlem Martin Geertsen ser de høje vikarudgifter, som en klar indikation på, at det haster med at få gang i forhandlinger med de praktiserende lægers organisation, sådan så der kan blive ansat flere læger til at passe akuttelefonen.

Annonce:

- Jeg har ikke noget at udsætte på en privat virksomhed, der er sat i verden for at tjene penge. Men det er vores forbandede pligt at kigge rundt i markedet for at se om der er nogle, der kan levere det billigere, siger han til DR P4 København.

Liberal Alliances medlem af regionsrådet Jacob Rosenberg er langt fra begejstret for de nye oplysninger.

- Det er utilfredsstillende, at man ikke har en ordentlig vagtdækning og derved principielt en risiko for en dårlige service til borgerne, og det er jo det, det handler om, siger Jacob Rosenberg til DR P4 København.

Hos Region Hovedstaden ser man ikke noget problem i at bruge ekstra penge på vikarer.

- Når vi har nogle vikarer og bruger vikarer så er det ene og alene for at hjælpe borgerne. De 200.000 kroner udgør kun to procent af det lønbudget vi havde i december, siger Freddy Lippert, der er direktør for akutberedskabet i Region Hovedstaden til DR P4 København.

Det er en del af konstitueringsaftalen for det nye regionsråd, at der skal indledes forhandlinger med de praktiserende lægers organisation PLO om en tilbagevenden til vagtlægeordningen i Region Hovedstaden. Men der er endnu ikke sat dato på forhandlingernes start.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: