Annonce:
Annonce:

19-årig havde 2 døgn tilbage at leve i - se hende nu

Cazandra vejede kun 37 kilo, da hun blev indlagt på hospitalet og fik sin dødsdom. Nu har hun vendt sit liv på hovedet

Cazandra vejede kun 37 kilo og ville hellere dø end at spise. Foto: Caters
Cazandra vejede kun 37 kilo og ville hellere dø end at spise. Foto: Caters
Annonce:
Følg Samfund

Det startede med, at 19-årige Cazandra bare ville tabe sig et par kilo. Det udviklede sig til livstruende anoreksi, der nær havde slået hende ihjel.

Nu er den smukke unge svensker kommet ud på den anden side og fortæller sin historie.

Det skriver Aftonbladet.

Det var, da Cazandra begyndte i gymnasiet, at sygdommen startede. Hun mærkede, hvordan hun blev glad af at tabe sig, og så tog det overhånd.

- Jeg blev virkelig glad, når det lykkedes. Det var en bekræftelse på, at jeg kunne. Jeg forstod ikke, at jeg var syg. Man lyver både for sig selv og sine omgivelser. Når min mor blev mistænksom, nægtede jeg, fortæller Cazandra Zetterberg.

Som en dæmon
Hun kunne dog ikke blive ved med at skjule, hvor tynd hun var. En klassekammerat kommenterede på Facebook, at hun var blevet meget tynd, og det gjorde for første gang Cazandra bange. Hun besluttede sig for at sige sandheden til sin mor.

Annonce:

Familien prøvede at hjælpe hende, men Cazandras vægt blev blot ved og ved med at falde, og til sidst vejede hun kun 37 kilo.

- Det var som en dæmon, der overtog min krop, og jeg havde absolut ingen kontrol overfor mig selv, fortæller Cazandra til Daily Mail.

Jeg vil dø mor
Da Cazandra i oktober 2013 ikke havde spist noget som helst i en hel uge, eskalerede siutationen derhjemme. Cazandra havde kastet med mad og ville ikke engang spise en gulerod.

- Jeg tog en kniv foran min mor, trak den tæt ind til min mave og sagde: 'Jeg vil dø mor, kan du ikke forstå det'.

Så fik hendes mor nok og tvang hende på hospitalet.

Hendes kropstemperatur var nede på 34 grader, og hun fik at vide, at hun kun havde to døgn tilbage, hvis hun ikke fik noget mad i sig. Derfor blev hun tvangsindlagt til at spise.

Lillesøsters gråd ændrede alt
Da hun efter tre måneder havde taget nok på til at blive udskrevet, kom hun hjem. Det var først her, at hun for alvor besluttede sig for at tage sit liv tilbage.

Annonce:

- Jeg fik lov til at komme hjem fra hospitalet i en dag, hvilket jeg så som en chance for ikke at spise igen, men så så jeg min lillesøster græde lige foran mig. Det fik mig til at tænke over hvor meget det påvirkede andre, og ikke kun mig, siger Cazandra til Daily Mail.

Dagen efter erklærede hun ved morgenbordet, at nu ville hun være rask. Da havde hun været syg i to år. Nu har hun været i bedring i to år.

- Jeg har det meget bedre, end jeg nogensinde kunne drømme om. Jeg spiser hvad jeg vil, når jeg vil. Jeg føler, at jeg har fået hele mit liv tilbage.

Cazandra studerer nu for at blive personlig træner og kostvejleder for at hjælpe andre syge.

Nu stråler hun som en sol. Foto: Caters
Nu stråler hun som en sol. Foto: Caters
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: