20-årig servitrice forgyldt med drikkepenge: Græd af glæde

20-årige Jennifer Pietsch troede først, det var en fejl, da hun så kvitteringen på den kreditnota, som en kunde i restauranten havde indløst

En tjener i Canada troede først ikke på det. Men den var god nok. Foto: Facebook
En tjener i Canada troede først ikke på det. Men den var god nok. Foto: Facebook

Den canadiske servitrice Jennifer Pietsch troede, det var løgn, da hun så den kreditnota, som en gæst på hendes arbejdsplads havde indløst efter at have spist på stedet.

For selv om regningen lød på 87,15 dollar - omkring 500 kroner - så havde kunden - en kvinde, som ikke fortalte, hvem hun var - indtastet 1087,15 dollar på terminalen, da hun skulle betale med sit Mastercard. Det betød, at den 20-årige servitrice kunne stoppe, hvad der svarer til, næsten 5250 kroner i lommen i drikkepenge.

- Jeg troede, det var en fejl, men hun forsikrede mig om, at det var det rigtige beløb. Jeg begyndte at græde af glæde og takkede hende mange gange, siger Jennifer Pietsch til ABC News.

Episoden fandt sted i lørdags på Mongo's Grill i Winnipeg, Manitoba. Her var Pietsch på arbejde på en ualmindelig travl vagt.

- Alt tog lidt længere tid, og jeg var både ophængt og stresset. Denne kvinde fortalte mig, at hun selv har været tjener, og at hun forstod, hvordan jeg havde det, siger Pietsch til ABC News.

Jennifer Peitsch fik i lørdags 1000 dollar i drikkepenge, da hun var på arbejde. Foto: Facebook
Jennifer Peitsch fik i lørdags 1000 dollar i drikkepenge, da hun var på arbejde. Foto: Facebook

Dobbeltarbejde
Jennifer Pietsch har dobbeltarbejde, så hun kan få tingene til at hænge sammen, som hun siger. Ved siden af deltidsjobbet som tjener, arbejder hun i et supermarked på alle hverdage mellem klokken 7 og 16. Indimellem har hun vagter i grillbaren mellem klokken 17 og 22.30, 'så hun har nok penge til at kunne betale sine regninger'.

De 1000 dollar er blevet brugt til at betale hele den gæld af, som hun har på et kreditkort, fortæller hun. Og nu hvor det ikke længere er et tema, så glæder hun sig over, at hun nu alene kan koncentrere sig om at spare sammen til at komme på universitetet.

Facebook hjalp
Selv om Pietsch ikke umiddelbart fangede navnet på den kunde, der gav hende det store beløb i drikkepenge, så har hun skrevet et Facebook-opslag, som er blevet delt så mange gange, at hun til sidst har fået svar på, hvem kvinden var. Det viste sig at være Lisa Julia Holgate.

Holgate har til CBC News fortalt, at hun var begejstret for den betjening, hun fik af Peitsch.

- Hun spurgte mig, hvorfor jeg gjorde det, og jeg sagde, at jeg var et godt menneske, og at jeg regnede med, at hun også var et godt menneske, og at hun arbejdede hårdt og fortjente det. Jeg svarede bare 'giv det videre', siger Holgate.

I november fik en tjener I Texas, USA, på samme måde en stor bunke drikkepenge. Du kan læse den historie her:

Se også: Tjener fik sit livs overraskelse, da han så beskeden på kvitteringen

161 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere