20 Fakta-butikker lukker: Derfor kan du ikke se hvilke

Er din lokale Fakta-butik på vej til at lukke? Det må tiden vise

Det er ikke lige til at vide, om Fakta'en på dette billede er truet af lukning. (Arkivfoto: POLFOTO)
Det er ikke lige til at vide, om Fakta'en på dette billede er truet af lukning. (Arkivfoto: POLFOTO)

Som en del af en fornyelses-strategi, har Coop besluttet at lukke omkring 20 af koncernens Fakta-butikker, mens 150 andre butikker vil blive moderniseret.

Både på nationen! her på Ekstra Bladet og på Faktas egen Facebook-side, er der mange der er nysgerrige efter, om det er netop deres lokale Fakta-butik, der må dreje nøglen om.

Se også: Fakta lukker 20 butikker

Ekstra Bladet har derfor spurgt Faktas ledelse, hvilke butikker, det drejer sig om, men det svar må vi - og Ekstra Bladets læsere - undvære indtil videre.

- Den liste, vi har, vil vi gerne beholde lidt for os selv. Der er ikke noget hemmelighed i de enkelte butikker, men vi har vurderet, at det er vigtigt, at vi nu får taget hånd om medarbejderne på en ordentlig måde først. Og dem der så kunne være interesseret eksternt må være lidt sekundære i denne her situation, siger John Hornbech Christensen, driftdirektør i Fakta, til Ekstra Bladet.

- Så min store drøm om et interaktivt kort, hvor man kunne trykke sig rundt og finde de berørte Fakta-butikker, den må jeg glemme lidt?

- Haha, ja. Der er jo ikke noget hemmeligt i, at vi lukker de her butikker, fordi de har fået beskeden, og jeg har allerede talt med nogle lokale medier. Men det er bare lige af hensyn til vores medarbejdere, siger han.

Han fortæller, at medarbejderne i de berørte butikker fik nyheden mandag, og at Fakta nu arbejder på at få omplaceret medarbejderne til andre butikker i Coop.

Spredt over landet
Sidder du og er bange for, at Fakta kun lukker butikker i dit lokalområde, er der dog lidt trøst at hente i en noget bred geografisk placering af de lukningsdømte Fakta-butikker.

- De 20 butikker er spredt ud over hele landet, så det er både Sjælland, på Fyn og i Jylland, siger John Hornbech Christensen.

Derfra kan man dog ikke udlede noget nærmere generelt om de lukkede Fakta-butikker.

- Der er ikke som sådan nogen rød tråd i det. Det er steder, hvor vi er kommet i klemme, eller hvor butikken er for lille til, at vi kan etablere vores nye koncept, fortæller han.

- I visse byer er der sket en ændring i konkurrencesituationen og i infrastrukturen. Det betyder, at i de gamle Fakta-butikker, vi har haft, som har ligget på det gode hovedstrøg inde i byen, slider vi nogle steder med at få drift i butikkerne, fordi man har lagt en vej rundt om eller lignende. Og det er så dem, vi vil lukke, siger han.

Han fortæller, at Fakta sidste år åbnede 75 nye butikker, så de nu er oppe på 433 butikker. Og løbende vurderer de også, om nogle butikker skal lukke.

- Det er en vurdering, der altid foregår, men denne gang virker det måske lidt ekstraordinært, fordi det er 20 på én gang, siger han.

Coop bruger i alt 300 millioner kroner på investeringer i moderniseringer og omkostninger til lukninger i 2016.

59 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere