Annonce:
Annonce:

200 Lundbeck-ansatte er gået hjem

Lundbeck er lammet af en stor ulovlig arbejdsnedlæggelse

Annonce:
Følg Samfund

200 produktionsmedarbejdere hos den danske medicinal-gigant  Lundbeck har haft god tid til at nyde en bajer på årets hidtil skønneste sommerdage.

For onsdag nedlagde 50 medarbejdere i afdelingen i Lumsås arbejdet - og torsdag besluttede 150 medarbejdere i Valby af gå samme vej; hjem.

- Vi har holdt nogle møder, men ellers holder vi fri og nyder vejret, for vi strejker for mere i løn.  Ledelsen har tilbudt en beskeden lønfremgang på 1,7 procent, men vi forlanger 2,3 procent, for vi har længe været tilbageholdende, og nu kræver vi del i, at det går virksomheden godt, siger en af de strejkende medarbejdere.

Han ønsker at være anonym.

-Jeg kan bekræfte, at omkring 150 medarbejdere i vores afdeling i Valby og cirka 50 medarbejdere i Lumsås  har nedlagt arbejdet. Der er tale om en ulovlig arbejdsnedlæggelse, understreger Lundbecks pressechef Mads Kronborg.

- Produktionen er i vidt omfang berørt. Men vi har lagre med færdig-producerede varer, så på kort sigt får det ingen konsekvenser, men står det på i længere tid, kan vi ikke afvise, at det kan medføre leverings-problemer af enkelte produkter på enkelte markeder, siger pressechefen.

- De er faste fagretlige procedurer for, hvad der nu skal ske, men situationen er uhensigtsmæssig , siger han.

Produktions-medarbejderen, som Ekstra Bladet har talt med, siger, at medarbejderne skal mødes igen mandag morgen og stemme om, om arbejdet skal genoptages.

Han siger, at de strejkende er rengøringsfolk, lagerfolk, teknikere, produktionsmedarbejdere, smede, snedkere og elektrikere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: