2016 sætter rekord for turisters overnatninger i Danmark

Efter 11 måneder af 2016 er rekordåret for turistovernatninger i 2015 lige akkurat overgået

Med 11 måneders turistovernatninger i 2016 talt op, står det klart, at det bliver et nyt rekordår for turismen i Danmark.

Det samlede antal overnatninger på de danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og feriehuse landede på 49,6 millioner i de første 11 måneder af 2016. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I hele 2015 var der tilsvarende 49,2 millioner overnatninger. Dermed ser det ud til, at turiståret 2016 slår 2015. Det selv om december altså ikke tæller med i statistikken endnu.

I hotel- og restaurationsbranchen forklarer man fremgangen med en kombination af god markedsføring af Danmark, og at folk generelt rejser mere.

Udviklingen kommer hele landet til gode, siger Jens Zimmer Christensen, formand for brancheorganisationen Horesta.

- Vi forventer for første gang at runde det magiske tal 50 millioner overnatninger i 2016. Det var et rekordår for de meget vigtige kongresser, og samtidig er antallet af ferierejsende og danske rejsende også vokset, siger Jens Zimmer Christensen.

Også i Dansk Industri, der tæller feriecentre, forlystelsesparker og luftfartsbranchen blandt medlemmerne, er man glad for, at overnatningerne fortsætter med at stige.

- Dansk turisme har i mange år desværre tabt markedsandele til vores nabolande og konkurrenter som Tyskland, Holland, Sverige og Norge.

- Det er godt, vi har fået knækket kurven og har fået skabt nogle produkter, som både danske og udenlandske turister synes, er spændende, siger Sune K. Jensen, som er fagleder for Dansk Industris turismeindsats.

For feriehusene er status efter 11 måneder, at antallet af overnatninger steg 8,4 procent i forhold til samme periode i 2015.

Tilsvarende steg overnatningerne på de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem tre procent i forhold til samme periode i 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere