2017 sætter Danmarks kedeligste rekord

Det var ikke bare noget danskerne følte, det var virkelig den koldeste sommer i mands minde

2017 blev året, hvor der var mere paraply end shorts over beklædningen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
2017 blev året, hvor der var mere paraply end shorts over beklædningen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Sommeren 2017 vil ikke gå over i historien, som den mest varme og solrige. Tværtimod.

Danskerne måtte spejde ret langt efter sol, varme og flere dage med høje temperaturer, men blev konstant skuffede.

Nu kan DMI afsløre, at 2017 sætter en ret så kedelig Danmarks rekord, for det var den koldeste sommer der nogensinde er blevet målt herhjemme siden 1874.

- Med den laveste maksimumtemperatur nogensinde målt, sætter 2017 Danmark den måske kedeligste vejrrekord i et generelt kedeligt vejrår", siger John Cappelen seniorklimatolog til DMI.

Årets højeste temperatur blev målt til 26,8 grader ved Holstebro. Det kedelige er, at det ikke engang var i sommermånederne, at temperaturen blev målt. For 27. maj var dagen, hvor danskerne fik et spinkelt håb om en varm sommer.

- Den højeste temperatur, vi målte på noget tidspunkt i 2017, var blot 26,8 grader. 26,8 grader er den laveste maksimumtemperatur vi har set for et kalenderår, siden vi begyndte målingerne i 1874, fortæller John Cappelen.

2017 har ikke budt på særlig mange solskinstimer, og det har været et år, der har budt på rigtig meget regn. Til trods for de nedslående nyheder, så er der dog også et lille lyspunkt. For ifølge John Cappelen, så har 2017 ikke været koldere end gennemsnittet, det har bare aldrig været rigtig varmt, eller blevet sådan rigtig koldt.

I de tre sommermåneder nåede den højeste temperatur op på 26,6 grader. Det byen Abed på Lolland, der havde glæden af bare lidt sommervarme.

Seniorklimatologen har til DMI givet en forklaring på, hvorfor året 2017 har været lidt ekstra fesent på vejrfronten.

- Danmark har oplevet decideret gennemtræk fra vest i 2017, særligt henover sommeren og efteråret. Lavtryk på lavtryk og front på front er drønet ind over os fra Atlanten, og den luft er fugtig med mange skyer og temperaturerne varierer kun ganske lidt, forklarer John Cappelen.

Nu kan man så bare sidde tilbage og håbe på, at 2018 ikke vil forsøge at slå den kedelige rekord.

De første vedvarende snefnug kan muligvis opleves i slutningen af ugen. Polfoto: Jens Dresling Samfund - 6. dec. 2017 - kl. 08:49 Store ændringer i vejret: Her kan der falde sne

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen