22-årig sagsøgt for at finde billige flybilletter

Ung IT-mand er blevet sagsøgt af flyselskaber for at starte en hjemmeside, der finder billige flybilletter

22-årige Aktarer Zaman er blevet hevet i retten for at lave en søgemaskine, som finder lige lovligt billige flybilletter. (Skærmbillede fra Skiplagged.com)
22-årige Aktarer Zaman er blevet hevet i retten for at lave en søgemaskine, som finder lige lovligt billige flybilletter. (Skærmbillede fra Skiplagged.com)

En ung IT-kyndig mand er blevet sagsøgt af flyselskaber for at starte en hjemmeside, der finder billige flybilletter.

22-årige Aktarer Zaman har startet Skiplagged.com, der er en sådan torn i øjet på rejsebranchen, at flyselskabet United Airlines og rejseselskabet Orbitz hiver ham i retten, skriver ABC News.

Årsagen er, at hjemmesiden finder billigere priser, end selskaberne tillader.

Skiplagged.com fungerer ved at søge på flyvemønstre, hvor destinationen sættes til en mellemlandingsby i stedet for den endelige destination.

Tager dig på en omvej
Sagen er, at det ofte er billigere at flyve længere, når du har en mellemlanding. Så tricket her er, at hvis du for eksempel skal til San Francisco, kan det ofte betale sig at købe en billet til en anden destination med mellemlanding i San Francisco og så hoppe af under mellemlandingen. Hvilket kun er muligt, hvis du kun medbringer håndbagage.

- Denne praksis overtræder vores regler om billetpriser, og vi forsøger nu at stoppe det for at beskytte flertallet af vores kunder, som køber billetter på lovlig vis, siger Christen Davis, talskvinde for United Airlines, til ABC News.

Truer dig til at lade være
Problemet er, at Skiplagged.com finder rejser, hvor mellemlandingen er den endelige destination og så sender sine kunder videre til Orbitz.com, hvor de foretager billetkøbet. Og det vil hverken Orbitz eller flyselskaberne have.

- Nogle af vores flypartnere har informeret os om, at hvis en passager bliver taget i at være på en rejse med en 'skult destination', vil billetten blive annulleret i overensstemmelse med offentliggjorte regler om billetprisen, og pengene vil ikke blive refunderet, lyder det fra Orbitz i en udtalelse.

22-årige Aktarer Zaman har indtil 6. januar til at besvare anklagerne. Han har endnu ikke sagt noget sig til medier, men på en hjemmeside, hvor han samler penge ind til retssagen, har han udtalt, at 'alt Skiplagged har gjort og fortsat gør er lovligt'.

Ifølge Aktarer Zaman har kunder sparet op mod 80 procent ved at benytte Skiplagged.

0 kommentarer
Vis kommentarer