Annonce:
Annonce:

220 år gammel bygning og cafe total vandskadet: Vi er rystede!

Den historiske Københavner Cafeen i hjertet af København skal renoveres efter en massiv vandskade. Ejerne er rystede

Annonce:
Følg Samfund

I mere end 200 år er der blevet langet tusindvis af måltider over disken i lokalerne på Badstuestræde 10 i København.

Men nu er Københavner Cafeen tvunget til at lukke ned i mere end en måned. Stedet er blevet ramt af en kedelig vandskade.

Det oplyser Københavner Cafeen på Facebook.

Vandskaden opstod i et vandrør på anden sal, og det så i første omgang ud til, at stedet kunne køre videre. Men desværre viste det sig at være mere alvorligt end først antaget.

Annonce:

- Det har desværre vist sig, at den vandskade, vi var udsat for torsdag 30. august, var værre end først antaget. Derfor er vi nødt til at lukke midlertidigt fra mandag 10. september og frem til midt oktober. Hele restauranten skal renoveres. Vægge, lofter og gulve.  Vi beklager dybt. Vi er rystede og ulykkelige, men vi håber på jeres forståelse, og ser frem til at kunne byde jer velkommen igen, lyder det fra cafeens ejere

Chokerede
Ekstra Bladet har mandag morgen talt med Sune Siestø Helmgaard, der er ansvarlig for stedet sammen med sine forældre, Helle og Johnny Siestø Hougaard. Og de er rystede.

- Jeg kommer ind torsdag morgen, og så stod det hele bare under vand. Det væltede ned fra loftet, hvor et vandrør var gået. Vi knoklede hele dagen og natten og reddede det, som vi kunne redde. Vi troede det lykkedes, men mandagen efter kommer en fugttekniker, der fortæller, at det hele skal rives ned, siger Sune Siestø Helmgaard.

Efterfølgende brød ejernes verden sammen.

- Vi er meget chokerede og rystede. Det har især taget hårdt på min stedfar, der var med til at starte stedet op for mange år siden. Men jeg tror ikke for alvor, at det er gået op for ham, siger Sune Siestø Helmgaard til Ekstra Bladet.

Annonce:

Selv om det hele skal rives ned, så er mange af de gamle malerier og de andre historiske ting blevet reddet. Samtidig kan Sune Siestø Helmgaard oplyse om, at de forsøger at bygge stedet op, så det kommer til at ligne det gamle så meget som muligt.

Historisk sted
På Københavner Cafeens hjemmeside fremgår det, hvordan der er blevet mad og drikke på stedet siden middelalderen. Her lå det som tilknytning til en virksomhed.

En brand betød dog, at stedet brændte ned i 1795, men det stoppede ikke her. Stedet blev igen bygget op, og har siden da fungeret som cafe med forskellige temaer.

I 1983 overtog Johnny Hougaaard stedet, og siden da har han serveret klassisk dansk mad på adressen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: