240.000 danskere kræver penge fra DR: Du kan stadig nå det

Fristen for tilmelding udløb onsdag, men der er stadig mulighed for at kræve licensmoms tilbage

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

Over 240.000 danskere er klar til at gennemføre et stort søgsmål mod DR i sagen om opkrævning af mulig ulovlig moms på licensen.

Det står klart, efter tilmeldingen til søgsmålet hos Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage udløb ved midnat onsdag aften.

Men ærgrer du dig over, at du ikke nåede at tilmelde dig, så kan du muligvis stadig nå det.

200.000 danskere kræver licens tilbage fra DR: - Det kan ikke være rigtigt

Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage, der står bag søgsmålet, har nemlig valgt at anke tidsfristen for tilmeldingen til Østre Landsret.

- Vi nåede 240.000 tilmeldinger inden midnat onsdag, og siden vi lukkede, er der så kommet omkring 3000 tilmeldinger mere. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at der er så mange, der har vist interesse, men vi tror samtidig på, at vi kan få endnu flere. Derfor har vi valgt at anke fristen til Østre Landsret. Dermed håber vi, at endnu flere kan få mulighed for at tilmelde sig, lyder det fra advokat Peter Lunau Larsen fra advokatfirmaet DLA Piper, der fører sagen på vegne af de tusindvis af danskere.

Sagen drejer sig om, hvorvidt DR har overtrådt reglerne ved at kræve moms af licensen. Hvis domstolene giver de mange danskere, der har tilmeldt sig, medhold, så kan man få penge tilbage, hvis man er med i søgsmålet.

Helt konkret drejer det sig om momsbetalinger for de seneste ti år på lige knap 500 kroner om året pr. hustand. Dermed har man krav på 4703 kroner, hvis man har betalt licens i alle ti år.

Ender danskerne med at tabe søgsmålet, er der erklæret fri proces, og det er dermed staten, der skal betale sagens omkostninger.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Tror på det
Ifølge Peter Lunau Larsen er der gode muligheder for, at foreningen får lov til at få en længere tilmeldingsfrist.

- Det håber jeg, og jeg tror på det. Når man ser, hvor voldsom tilslutningen har været, og at der så alligevel kun er omkring 10 procent af befolkningen, der har tilmeldt sig, så kan man forestille sig, at der er mange derude, der stadig gerne vil melde sig, men måske ikke har nået at høre om det, fordi vi har haft en så kort frist på få uger, siger han og fortsætter.

- Vi arbejder derfor meget hårdt for at få den her fristforlængelse. Vi ved forhåbentlig mere om, hvorvidt det bliver en realitet, i næste uge. Nu er det op til retten at vurdere, hvad der skal ske. 

Tusindvis vil have penge tilbage fra DR: Server bliver bombarderet

Ifølge Peter Lunau Larsen er der gode chancer for, at man stadig kan nå at tilmelde sig, hvis man ikke har nået det endnu.

- Man kan stadig tilmelde sig inde på hjemmesiden, hvis man ikke har nået det. De tilmeldinger, der bliver givet nu her, vil blive gældende, hvis vi får en fristforlængelse. Hvis vi ikke får en fristforlængelse, har advokatfirmaet Plesner et lignende søgsmål, og så skal vi nok finde ud af at få placeret tilmeldingerne et andet sted, hvor de kan gøre gavn, lyder det fra advokaten.

Største søgsmål
Ifølge Peter Lunau Larsen er Foreningen Kræv Licensmoms Tilbages søgsmål danmarkshistoriens største gruppesøgsmål.

- Det er ret enestående. Der har tidligere været lignende søgsmål mod for eksempel pengeinstitutter, men der er ikke andre søgsmål, der har omfattet så mange mennesker. Der er mange, der har udtrykt, at de synes, at den her sag er fantastisk, fordi de er trætte af at betale uberettiget. Så det er jo dejligt.

Det første skridt efter tilmeldingerne bliver, at retten skal tage stilling til, hvorvidt det har været ulovligt at indkræve moms af licensen.

- Når der er taget stilling til det, så starter arbejdet med at finde ud af, hvor mange år vi kan gå tilbage, og så kan vi regne på, hvor mange penge, det drejer sig om. Men der kommer nok til at gå tre-fire år, før vi har et svar, siger Peter Lunau Larsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?