242 flygtninge reddet ud for Lesbos

Flere omkomne, herunder børn, efter at både med flygtninge er kæntret på vej fra Tyrkiet til Grækenland

Læger kæmper for at redde livet for denne dreng, der gik ned med en båd med flygtninge på vej fra Tyrkiet til Lesbos i Grækenland. (Foto: AP)
Læger kæmper for at redde livet for denne dreng, der gik ned med en båd med flygtninge på vej fra Tyrkiet til Lesbos i Grækenland. (Foto: AP)

Grækenlands kystvagt har reddet 242 flygtninge i havet ud for øen Lesbos, efter at deres båd, kæntrede. Mindst tre mennesker omkom, oplyser Associated Press.

Redningsfolk fortsætter med at undersøge havet for overlevende, da det er uklart, hvor mange mennesker, der befandt sig om bord på båden.

Ifølge den internationale organisation for migration, IOM, var der 200 mennesker om bord, mens andre kilder oplyser, at der var 300.

Man kender endnu ikke identiteten på de dræbte, og det skal ligeledes undersøges, hvorfor ulykken skete. Det er oplyst, at båden var bygget af træ.

Se også: Fødsels-drama på græsk strand: Diana blev pludselig jordemoder

I en anden ulykke med en båd med flygtninge tidligere onsdag omkom en syvårig dreng ud for Lesbos, mens en 12 måneder gammel pige er i kritisk tilstand

Grækenland har i år modtaget langt over 500.000 flygtninge. En stor del af dem er ankommet til Lesbos i mere eller mindre velholdte både.

I alt har flere end 643.000 mennesker krydset Middelhavet til Europas kyster i år.

De kommer fra Mellemøsten, Afrika og Asien, viser UNHCR's oversigt. Særligt er flygtninge fra Syrien, Irak og Eritrea repræsenteret i statistikken.

Se også: Bravo Tours dropper Lesbos-ferier på grund af flygtninge

9 kommentarer
Vis kommentarer