26-årig fik nyt ansigt: Sådan ser han ud i dag

En amerikansk mand har fået et helt nyt ansigt efter at have undergået en ansigtstransplantation tidligere i år

Se Cameron Underwoods forvandling på tætteste hold her. Video: NYU Langone Health

For 11 måneder siden ændrede 26-årige Cameron Underwoods liv sig markant.

Efter en 25 timer lang operation vågnede han nemlig op med et helt nyt ansigt.

Det skriver flere internationale medier heriblandt CNN og BBC.

Underwood pådrog sig omfattende skader, da han skød sig selv i ansigtet tilbage i juni 2016. Hans kæbe, næse og alle tænder undtagen en enkelt forsvandt.

Uoprettelige skader
Det var ikke muligt at rette op på skaderne og få ham til at ligne sig selv igen med almindelig rekonstruktiv kirurgi, som han var igennem flere gange.

Men en dag læste Camerons mor, Beverly Bailey-Potter, en artikel om professor i rekonstruktiv platik kirurgi Dr. Eduardo Rodriguez, og han skulle ændre sønnens liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er imponerende, hvad læger og kiruger kan udrette af mirakler. Foto: Mary Spano/AP
Det er imponerende, hvad læger og kiruger kan udrette af mirakler. Foto: Mary Spano/AP
 

- Vi vidste, han var den eneste person, som vi ville kunne stole på, siger Beverly Bailey-Porter ifølge CNN.

Dr. Eduardo Rodriguez er leder af afdelingen for plastikkirurgi på universitetshospitalet NYU Langone i New York og har tidligere stået bag to ansigtstransplantationer. Afdelingen har et program for ansigttransplantationer, og med sig havde doktoren 100 læger, der kunne bistå med at lægge en plan for at udføre Cameron Underwoods ansigtstransplantation.

En milepæl
Operationen beskrives som en milepæl inden for ansigtstransplantation, fordi der kun gik 18 måneder, mellem Cameron skød sig selv og ansigtstransplantationen. Det er den korteste periode i USA, oplyser hospitalet.

Det har stor betydning for hans fysiske, følelsesmæssige og psykiske retablering, fortæller Rodriguez i en pressemeddelelse:

- Cameron har ikke levet med sine skader i et årti eller længere som mange andre ansigttransplantation-modtagere har. Det betyder, at han ikke har skullet forholde sig til mange af de langvarige psykiske og sociale probemer, der ofte leder til svære depressioner, stofmisbrug og andre skadelige misbrug, skriver CNN.

Det er den 23-årige William Fischer, der er Camerons donor. Fischer registrerede sig som doner, da han var teenager. Men det var ikke kun ansigtet, han donerede. Cameron fik blandt andet også Williams hjerte, nyrer, lever og øjne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Cameron er lykkelig for, at det var muligt at gennemføre ansigttransplantationen. Foto: Mary Spano/AP
Cameron er lykkelig for, at det var muligt at gennemføre ansigttransplantationen. Foto: Mary Spano/AP
 

Giver mig styrke
- At være en del af denne begivenhed har givet mig styrke i en svær tid. Jeg tror ikke, jeg ville have overlevet Wills død, hvis det ikke var for Cameron. Han har hele sit liv foran sig, og jeg elsker tanken om, at Willie hjælper ham til et bedre liv, sagde moren ifølge CNN.

Cameron Underwood blev udskrevet fra hospitalet i midt-februar, men blev i New York under sin genoptræning, der inkluderede taleundervisning og tandregulering. I slutningen af marts rejste han hjem til Californien.

- Vi håber, at min oplevelse vil give håb og inspirere andre, der har svære ansigtsskader, ligesom jeg blev inspireret af andre, der har gennemgået ansigttransplantationer før mig. Rejsen har ikke været let, men det har været det hele værd, siger Underwwod ifølge CNN.

Få hjælp her

Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, man nogle gange får i sit liv.

Hos Livslinien kan du - alle årets dage i tidsrummet fra klokken 11-05 - få en rådgivende samtale. Du er anonym og må gerne ringe flere gange.

Telefonnummeret er 70 201 201. Du kan også chatte og skrive til Livslinien her.

Samfund - 18. apr. 2018 - kl. 21:01 Første gang nogensinde: Mand har haft tre forskellige ansigter

Efter otte operationer blev Andy reddet, men hans ansigt skjulte ikke selvmordsforsøget. Foto: AP Samfund - 17. feb. 2017 - kl. 19:03 Fik transplanteret ansigtet efter riffelskud: Sådan ser han ud i dag

Foto: NYU Langone Medical Center Samfund - 31. jul. 2017 - kl. 14:11 Patricks ansigt smeltede til ukendelighed: Sådan har han det et år efter vild forvandling

43 kommentarer
Vis kommentarer