Annonce:
Annonce:

262 personer i Danmark er konstateret smittet med coronavirus

262 personer i Danmark er tirsdag konstateret smittet med coronavirus. Mandag var 90 smittet i Danmark

Regeringen opfordrede tirsdag danskerne til at tage coronasmitte seriøst. Fra mandag til tirsdag er antallet af smittede i Danmark steget fra 90 til 262. Video: Ritzau/Scanpix. Producer: Lasse Brøndal
Annonce:
Følg Samfund

Antallet af coronasmittede i Danmark har fra mandag til tirsdag taget det hidtil største hop på en dag, efter at virusset er kommet til Danmark.

Således er 262 personer sent tirsdag eftermiddag konstateret smittet med coronavirusset. Det fremgår af Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

De 262 smittede er en stigning fra 90 smittede mandag. 1101 personer er aktuelt i coronakarantæne.

Der er ikke tal for, hvor mange af de smittede der er blevet raskmeldt igen. De raskmeldte indgår stadig i opgørelsen over, hvor mange der i Danmark er smittet med virusset.

Antallet af smittede er tirsdag opjusteret flere gange. Tirsdag formiddag var 156 bekræftet smittet. I løbet af tirsdag er tallet altså steget med over 100 flere tilfælde.

Coronavirus, eller Covid-19 som sygdommen kaldes, kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

Annonce:

Den er primært farlig for ældre og svækkede borgere.

For at inddæmme smitten har de danske myndigheder siden fredag anbefalet, at arrangementer med over 1000 mennesker aflyses.

Tirsdag har regeringen fremlagt en række initiativer for at hjælpe erhvervslivet med at komme helskindet igennem coronaudbruddet.

Regeringen vil blandt andet lade virksomheder udskyde moms og skat til en værdi af samlet 125 milliarder kroner.

Inden for erhvervslivet har coronaudbruddet især ramt transportbranchen samt hotel-, restauration- og turismebranchen.

Desuden er der også kommet en håndsrækning til arrangører af større arrangementer. Eksempelvis spillesteder får mulighed for at søge kompensation for tabte indtægter.

Også i den offentlige transport er der kommet nye tiltag på grund af virusset. Transportministeriet har tirsdag opfordret til, at rejsende ikke rejser med tog, bus eller metro i myldretiden, hvis det kan undgås.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: