27-årige Dennis hyldes på nettet: Trodsede smerter og samlede ind for Frelsens Hær

Dennis Thef blæste højt og flot på sin sygdom, da han søndag vare ude for at stemme dørklokker og samle ind til de hjemløse

27-årige Dennis Thef stiftede bekendtskab med Frelsens Hær i 2010. Søndag trodsede han sin sygdom og samlede ind for Frelsens Hær. (Foto: Frelsens Hær)
27-årige Dennis Thef stiftede bekendtskab med Frelsens Hær i 2010. Søndag trodsede han sin sygdom og samlede ind for Frelsens Hær. (Foto: Frelsens Hær)

Samme dag som det store indsamlingsshow til fordel for flygtninge løb hen over de danske skærme, fandt en anden indsamling sted. Netop den dag gik frivillige fra Frelsens Hær nemlig i gaderne og stemte dørklokker for at samle ind til danske hjemløse.

En af dem var 27-årige Dennis Thef fra Lolland. I omkring tre timer var han ude og gøre sin del til, at Frelsens Hær fik penge nok i raslebøsserne til at gøre en forskel.

Se også: Succes: Så meget samlede Frelsens Hær ind

Efter indsamlingen lagde Frelsens Hær et billede op af den 27-årige mand, som er blevet taget rigtig godt imod på Facebook.

Dennis Thef er nemlig ikke som alle andre. For ham var det en overvindelse og en stor sejr at stemme dørklokker i så lang tid i søndags.

- Jeg har en sygdom, som giver mig en skævhed i ryggen, og jeg har knuder i kroppen, som vokser indad. Det giver mig nogle motoriske problemer, for eksempel med mine hænder, og så er jeg ofte meget træt og får nemt hovedpine, fortæller Dennis Thef.

Se også: Frelsens Hær sure på DR og TV2: Samler ind til hjemløse på søndag

I kliniske vendinger lider den 27-årige mand af neurofibromatose, tidligere også kendt som Recklinghausens sygdom. Tilstanden skyldes en genfejl på kromosom 17, og giver blandt andre symptomer svulster langs nervesystemet.

Sygdommen forstyrrer Dennis Thefs koncentration, og gør, at han lever med smerter hver dag. Den betyder også, at han er tvunget på førtidspension.

Se også: De 86 mio beviser vi ikke er racister: Se hvor lidt Sverige giver

I 2010 deltog Dennis Thef for første gang i Frelsens Hærs Landslejr, hvor han fik en helt masse nye venner, som han stadig ser i dag.

- Jeg følte mig virkelig hjemme der. Jeg kunne bare være mig selv, og alle så mig bare som den jeg er, og dømte mig ikke for det ydre. Vi var forskellige på alle mulige måder, og det blev til langvarige venskaber, fortæller Dennis Thef.

Han har før deltaget i julehjælp for organisationen, men søndag var første gang, Dennis Thef var ude for at stemme dørklokker.

Se også: Fardin er i chok over mor, der kaldte ham ’pædofil perker’ i S-toget

- Jeg var egentlig nervøs for, hvordan de ville tage imod mig. Men de var alle sammen meget smilende. Nogle af dem sagde, at de ikke havde så meget at give. Men så sagde jeg, at ’alt hjælper, selv en krone gør en forskel’, og det blev de rigtig glade for at høre, siger den 27-årige lolliker.

Siden Frelsens Hær søndag eftermiddag lagde et billede op af ham efter en vellykket indsamlingstur, er det væltet ind med ros til Dennis Thef.

- Lige pludselig blev jeg bare tagget i en hel masse opslag fra folk, der roste mig.  Jeg er helt tom for ord, siger Dennis Thef, der også fortæller, at han fik glædestårer i øjnene, da Ekstra Bladet ringede ham op for at interviewe ham.

Dennis Thef har allerede lovet Frelsens Hær, at han vender tilbage for at samle ind til næste år.

1 af 2 27-årige Dennis Thef stiftede bekendtskab med Frelsens Hær i 2010. Søndag trodsede han sin sygdom og samlede ind for Frelsens Hær. (Foto: Frelsens Hær)
2 af 2 27-årige Dennis Thef stiftede bekendtskab med Frelsens Hær i 2010. Søndag trodsede han sin sygdom og samlede ind for Frelsens Hær. (Foto: Frelsens Hær)
21 kommentarer
Vis kommentarer