28 grader og risiko for torden

Tordenvejret er dog langt fra noget, der kommer til at dominere weekendvejret

Smid solcremen og badetøjet på og ta' en tur på stranden her i weekenden - vejret bliver perfekt til formålet (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Smid solcremen og badetøjet på og ta' en tur på stranden her i weekenden - vejret bliver perfekt til formålet (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Hvis du kan lide solskin, bliver den her weekend en weekend efter dit hjerte. Det fortæller DMI lørdag morgen, da Ekstra Bladet ringer.

- Det ser vildt lækkert ud. Der er nærmest ikke en sky over hele Danmark, og sådan fortsætter det næsten resten af dagen, siger Anja Bodholt, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Lige med undtagelse af nogle enkelte modeller, som forudser, at der kan opstå en byge eller to i eftermiddag.

- Hvis de kommer, så vil de lande meget lokalt. Måske en enkelt i Jylland og én på Sjælland, men jeg forventer ikke, at det vil ødelægge det flotte billede, siger Anja Bodholt.

Der kan være torden i bygerne, men eventuelle lynglimt vil senere igen vige tilbage for den blå himmel.

Høje temperaturer
Hele dagen vil det blæse svagt til jævnt fra nordøst. Derfor vil der være køligst ved kysterne, der vender i den retning.

- Men det bliver ikke koldt. Temperaturerne lander mellem 22 og 28 grader, og man skal ikke langt ind i landet, før de her virkelig høje temperaturer gør sig gældende. Så hele landet får varmt vejr, siger Anja Bodholt fra DMI.

På Bornholm lægger temperaturerne sig på mellem 20 og 25 grader.

Lidt køligere søndag
Søndag kommer til at spille samme vejr-melodi, som der nynnes lørdag. I hvert fald næsten.

- I morgen starter også med en masse sol, hvor der måske op ad dagen kan dannes kumulusskyer og enkelte byger om eftermiddagen. Men det er igen ikke noget, der vil være dominerende, siger den vagthavende meteorolog, Anja Bodholt.

Eneste ændring kan være, at det bliver et par grader køligere:

- Det bliver varmest i Jylland. Jo længere vestpå man kommer, des varmere vil der være. I Vestjylland kan der således være 27 grader, mens temperaturerne mod øst vil ligge mellem 20-24 grader, siger Anja Bodholt.

Det skyldes en svag koldfront, som ligger nordvest for Danmark og puster en smule køligere luft ned øst fra.

- Vinden vil dog stadig være svag til jævn, siger meteorologen.

Sol så langt øjet rækker
Mandag og den kommende uge kommer til at gå i næsten samme fodspor som den forgangne.

- Der er ikke udsigt til, at sommervejret stopper. Jeg forventer derimod, at ugen bliver flot, men måske lidt køligere end den her uge, siger Anja Bodholt.

Temperaturerne lægger sig således mellem 18-22 grader, og vinden slår om til at momme fra vestnordvest.

Skal du ud og bade i dag? Nedenfor kan du se, hvad vandtemperaturerne er i dit område:

 

13 kommentarer
Vis kommentarer