29-årige Mark har super-hukommelse

For nogen kan det være svært at huske de fire tal i en pinkode, og et telefonnummer kan virke helt uoverskueligt at memorere

Mark Aarøe Nissen igennem intens træning memoreret 10.000 decimaler i tallet pi. Foto: Privatfoto
Mark Aarøe Nissen igennem intens træning memoreret 10.000 decimaler i tallet pi. Foto: Privatfoto
Følg Samfund

Det med at huske otte tal er på ingen måde en udfordring for 29-årige Mark Aarøe Nissen. Han har en såkaldt superhukommelse og har udgivet bøger om emnet.

Fredag satte han så en stor fed streg under, hvor god han egentlig er til at huske, da han deltog i Everest af Memory Test i Emden i Tyskland.

Testen går ud på, at man skal huske 10.000 decimalers placering i tallet Pi. De mange tal man skal huske bliver inddelt i 2000 blokke med fem decimaler i hver. Testpersonen bliver så præsenteret for en blok, og skal så fortælle, hvilken blok der kommer før og efter den udvalgte.

Dette gentager sig 50 gange før man har været igennem alle decimalerne. Det er ikke tilladt at lave nogen fejl undervejs, skulle det ske, så har man fejlet i den krævende test.

Det lykkedes Mark Aarøe Nissen at gennemføre denne næsten umulige opgave på 20 minutter og 15 sekunder.

- Det her er noget af det største, jeg har oplevet. Det er lige så stort, som da jeg blev stormester i hukommelse i 2013, fortæller han til Ekstra Bladet.

Fakta om stormester i hukommelse

Der skal opfyldes tre betingelser før man kan kalde sig stormester i hukommelse

- Man skal huske rækkefølgen af 1000 tilfældige cifre på under en time

- Man skal kunne huske rækkefølgen på et spil kort på under to minutter

- Man skal kunne huske rækkefølgen på ti pakker kort på en time. Altså 520 korts rækkefølge

Det ser meget uformelt ud, når Mark Aarøe Nissen får prøvet hukommelsen af officials til Everest Memory test Foto: Privatfoto
Det ser meget uformelt ud, når Mark Aarøe Nissen får prøvet hukommelsen af officials til Everest Memory test Foto: Privatfoto
 

Det har taget lang tid med træning inden han ville stille på i Everest Memory Test, for han ville ikke risikere at begå en fejl. Efter succesen i fredags har Mark Aarøe Nissen fået blod på tanden, nu kan intet holde ham og hans hukommelse tilbage.

- Jeg vil stille op igen til næste år, nu har jeg rent faktisk har gennemført testen. Nu skal jeg ikke fokusere om at bare det at gennemføre, nu kan jeg koncentrere mig om at få en bedre tid.

Det at kunne huske 10.000 decimaler er ganske imponerende, og kun fire andre har haft held med at gennemføre Everest Memory testen før Mark Aarøe Nissen.

En af de fire er Kevin Horsley. Han satte tidsrekord i 2013, da han kun skulle bruge 16 minutter og 38,35 sekunder på at huske de mange tal og deres præcise rækkefølge.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+