29.000 må vente på penge fra Skat: Flere kan være ramt

Tilbagebetalingen af 150 millioner kroner til boligejere, som har betalt for meget i grundskyld, er sat i bero efter endnu en it-fejl i Skats systemer

Op mod 36.000 kan nu vise sig at have betalt for meget i grundskyld. Foto: Claus Bonnerup
Op mod 36.000 kan nu vise sig at have betalt for meget i grundskyld. Foto: Claus Bonnerup

I ni måneder har omkring 29.000 danske boligejere vidst, at de skulle have penge tilbage fra Skat, efter at de har betalt for meget i grundskyld.

Men nu kommer boligejerne til at vente endnu længere på deres penge, efter at en ny fejl i Skats gamle system til at lave ejendomsvurderinger har sat tilbagebetalingen på pause, skriver mediet Version2.

Yderligere 7000 ejendomme kan nemlig nu vise sig ligeledes at være berørt af fejlen ifølge den eksterne it-leverandør af Skatteforvaltningens vurderingssystem, KMD. 

Fejlen strækker sig tilbage til 2010 og 2012, men er først blevet opdaget under nuværende skatteminister Karsten Lauritzen. Foto: Lars Krabbe. Samfund 29.000 boligejere får grundskylds-millioner tilbage

Fejl, fejl, fejl
- De nye systemfejl indebærer, at den planlagte sagsbehandling er sat i bero, da det er en forudsætning for rettelsen af de oprindelige fejl, at de nye systemfejl rettes først, skriver skatteminister Morten Bødskov i et nyt aktstykke til Folketingets Finansudvalg.

De fejlagtige opkrævninger af grundskyld skete i perioden 2003 til 2008. De 29.000 boligejere har samlet betalt omkring 150 millioner kroner for meget.

Alle berørte boligejere står til at få fuld tilbagebetaling med renter.

Skatteministeriet arbejder netop nu på et nyt ejendomsvurderingssystem, der skal it-understøtte de nye boligskatteregler.

Det forventes at være fuldt implementeret i 2024.

Samfund Skattestyrelsen kontrollerer færre virksomheder for snyd

Dansk politik Skattechef afsløret: Det kan jeg ikke leve med

Det kan  blive svært for landets politikere at få brødreparret til at betale skat af deres sidegesjæfter, fordi de med deres ansvarsfrihed kan modsætte sig domstolene. Foto: Jens Dresling Danske kongelige Kongehuset A/S: Royale forretninger slipper for skat

Samfund To medarbejdere fyret og politianmeldt i Skat

74 kommentarer
Vis kommentarer